[b3] Po włamaniu - jaki alarm wybrać ?
-
- Forum Audi 80
[b3] Po włamaniu - jaki alarm wybrać ?
dzisiaj jakis złodziej ukradł mi radio z samochodu nie było żadnych śladów przy zamku ze cos bylo grzebane. i mam pytania bo dreczy mnie czy moze zapomniałem zamknac drzwi czy poprostu zamki w 80tkach sa tak łatwe do otworzenia ?://:[[
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 23:24 przez Revelation, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Najlepiej to w ogole nie wyciagajcie paneli... niech przyjda na gotowe.. :-xRevelation pisze:a z ciekawosci moze ktoś wie ile % wartości radia stanowi panel a ile samo radio??
bo ja zawsze panel trzymam w drzwiach i teraz new wiem czy kupowac jakies lepsze radio i czy w takim razie oplaca sie zabierac panel do domu.
btw...wzial panel z drzwi?
Jak koledzy pisali kazdy zamek jest latwo otworzyc..najlepszy sposob to klamki bez zamków itd rozne patenty..
Ogolnie jesli zostal CI panel to mozesz skusic sie na dokupienie radia..ale pomysl z jakiego bedzie najprawdopodobniej źródła :oops:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Tak.Revelation pisze:czy poprostu zamki w 80tkach sa tak łatwe do otworzenia ?
ALe sprawdz czy nie mozesz otworzyć innym podobnym kluczykiem.
Mozliwe, za łamakiem zepsuł zamek, a Ty nawet o tym nie wiesz. Z zewnatrz nie widać tego.
Powiedz mi przyjacielu dlaczego nie masz alarmu ? Chcesz podzielić los innych piszących o kradziezy auta ?
Zakładajcie zabezpieczenia !! Gnoje kradną audi b3, b4 bo mało kto ma alarm, odciecie czy cokolwiek. pisalem juz, ze do tego auta wchodzi i odpala się dokładnie w takim samym czasie jak z oryginalnym kluczykiem. Wiem, bo pewna osoba udowodniła mi to.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A po sieci krąży jakaś serwisówka z instrukcją jak wejść do autka bez kluczyka . Do B3 i B4 nawet łamak nie jest potrzebny. Nie będę tu opisywał co tam jest z wiadomych względów ale jak to zobaczyłem to mi się włos zjeżył. Tak sobie jeszcze myślę, że jeśli alarm to "cichy" z radiopowiadomieniem, bo obecnie tak się porobiło, że na dźwięk alarmu nikt już praktycznie nie reaguje. Pare razy widziałem jak autko sobie stało na parkingu pod blokiem i wyło aż ochrypło, a nikt się tym nie zainteresował. Natomiast własne patenty na odcięcie jak najbardziej. Co ciekawe te najprostsze są zwykle najskuteczniejsze.
-
- Forum Audi 80
Niczym Mr. Been swojego MINIRevelation pisze:to chyba zaczne na kłodke zamykac drzwi:/
A teraz do rzeczy... mieszkając w wiekszym miescie to bym nawet radio brał do domu... kolejna rzecz to alarm...
W mojej mieścinie jest moda na listerka - dobrze ze tylko OPEL bo to najłatwiej ukraść.
Nie kupuj drogiego radia...
-
OnlineDoc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zdejmowanie klamek nie ma sensu.
Po ludzku wystarczy założyć alarm + jakieś zabezpieczenie typu odciecie pompy paliwa ( jesli nie mamy gazu )
Zabawa polega na tym, że:
a) złodziej obserwuje i jak masz alarm może się zniechęcić
b) jak spróbuje ukraść gośc bez obserwacji to alarm go odstraszy. To pewne. Wycia alarmu odstrasza gnoja. Dupek góra 2 minuty bedzie dłubal podczas wyjacego alarmu to max.
c) Jeśli już w jakiś dziwny sposób otworzy auto nie uaktywanijąc alarmu to zatrzyma go odcięcie.
Trzeba pamietac o kilku istotnych rzeczach:
a) alarm musi miec zmienny kod
b) zawsze nalezy wszystki zabezpieczenia włączac w tryb serwisowy oddając auto do warsztatu, a na pytanie czy są jakies zabezpieczenia ( zawsze sie pytaja ) mówic, że nie ma i dać tylko kluczyk bez pilota.
To proste zasady, które bardzo minimalizują ryzyko kradziezy.
Audi B3, B4 jest duzo. Po co kraść audo z alarmem jak dwa bloki dalej znajdę bez alarmu ?
pamiętajcie o tym !
Po ludzku wystarczy założyć alarm + jakieś zabezpieczenie typu odciecie pompy paliwa ( jesli nie mamy gazu )
Zabawa polega na tym, że:
a) złodziej obserwuje i jak masz alarm może się zniechęcić
b) jak spróbuje ukraść gośc bez obserwacji to alarm go odstraszy. To pewne. Wycia alarmu odstrasza gnoja. Dupek góra 2 minuty bedzie dłubal podczas wyjacego alarmu to max.
c) Jeśli już w jakiś dziwny sposób otworzy auto nie uaktywanijąc alarmu to zatrzyma go odcięcie.
Trzeba pamietac o kilku istotnych rzeczach:
a) alarm musi miec zmienny kod
b) zawsze nalezy wszystki zabezpieczenia włączac w tryb serwisowy oddając auto do warsztatu, a na pytanie czy są jakies zabezpieczenia ( zawsze sie pytaja ) mówic, że nie ma i dać tylko kluczyk bez pilota.
To proste zasady, które bardzo minimalizują ryzyko kradziezy.
Audi B3, B4 jest duzo. Po co kraść audo z alarmem jak dwa bloki dalej znajdę bez alarmu ?
pamiętajcie o tym !