Witam
Może ktoś przerabiał. Jakie powinno być napięcie na pinie w kostce czujnika prędkości? Mam coś koło 1 V po włączeniu zapłonu. Jak pi*drzwi powinna być rezystancja między pinami w kostce pod maska, a pinem 18 w niebieskiej kostce liczników?
W ogóle, na którym pinie powinno być zasilanie w kostce na czujniku, a który to sygnał do zegarów?
Coś mi tu nie gra za bardzo jeśli chodzi o napięcia i rezystancje - mam podejrzenie uszkodzenia wiązki - prędkościomierz zdechł.
[abt] napięcie do czujnika prędkości i obrotów
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
na srodkowym pinie w czujniku wzgledem masy przy obracajacym sie kole, jest 3,7V przy nie odlaczanej kostce od licznika,
rezestancje wyczytalem niedawno ze, powinien miec na odlaczonej kostce od auta cos kolo 2k ohm
dzis zroilem pomiar u siebie i przy jednym obrocie kola 4 razy wystepuje zwarcie np na moim dwupinowym czujniku predkosci, dokladnie co 1/4 obrotu kola, a tak normalnie jest przerwa w obwodzie, tylko skad sie wziela w jednym z opisow ze ma ten czujnik rezystancje 2k ohm, byc moze chodzi tu o trzy pinowy czujnik
rezestancje wyczytalem niedawno ze, powinien miec na odlaczonej kostce od auta cos kolo 2k ohm
dzis zroilem pomiar u siebie i przy jednym obrocie kola 4 razy wystepuje zwarcie np na moim dwupinowym czujniku predkosci, dokladnie co 1/4 obrotu kola, a tak normalnie jest przerwa w obwodzie, tylko skad sie wziela w jednym z opisow ze ma ten czujnik rezystancje 2k ohm, byc moze chodzi tu o trzy pinowy czujnik
Hmm ... zdziwilem sie. Przeciez ze srodkowego powinno isc do zegarow na pin 20 (wg. schematu) jako wejscie, ciekawsze dla mnie jest ile V jest na zewnetrznym pinie, bo to on daje napiecie do zegarow (wg. schematu). Coz ... poekserymentuje w nastepny weekend.
Dzieki, za poswiecony czas! Ostatnio na forum.Audi80.PL juz osob zajmujacych sie 80'tkami nie ma. Dobrze, ze to forum istnieje.
Dzieki, za poswiecony czas! Ostatnio na forum.Audi80.PL juz osob zajmujacych sie 80'tkami nie ma. Dobrze, ze to forum istnieje.