[ B4 ABK 2.0 ] automat dziwnie zmienia biegi
[ B4 ABK 2.0 ] automat dziwnie zmienia biegi
Witam.
Mam problem ze skrzynią automatyczną w Audi 80 2.0 ABK 115km 93r , przeczytałem sporo tematów ale nie spotkałem się z takim samym przypadkiem jak mój, myślę że pomożecie w ustaleniu problemu.
Po odpaleniu autka normalnie rusza idealnie zmienia biegi do prędkości 80km/h lecz jak przekroczę daną prędkość włącza chyba tryb sportowy , jak zwalniam to biegi zmienia szarpiąc potem znów dodaje gazu i muszę go trzymać do 5500 obrotów zeby zmienił bieg na wyższy . Czasem zatrzymuje się gdzieś na parkingu żeby go zgasić i odpalić żeby znów jechać normalnie. Dodam ze skrzynia pochodzi od silnika ABT 2.0 90 km czy to moze byc komputer skrzyni ??????
Mam problem ze skrzynią automatyczną w Audi 80 2.0 ABK 115km 93r , przeczytałem sporo tematów ale nie spotkałem się z takim samym przypadkiem jak mój, myślę że pomożecie w ustaleniu problemu.
Po odpaleniu autka normalnie rusza idealnie zmienia biegi do prędkości 80km/h lecz jak przekroczę daną prędkość włącza chyba tryb sportowy , jak zwalniam to biegi zmienia szarpiąc potem znów dodaje gazu i muszę go trzymać do 5500 obrotów zeby zmienił bieg na wyższy . Czasem zatrzymuje się gdzieś na parkingu żeby go zgasić i odpalić żeby znów jechać normalnie. Dodam ze skrzynia pochodzi od silnika ABT 2.0 90 km czy to moze byc komputer skrzyni ??????
Ostatnio zmieniony 29 mar 2011, 21:08 przez hameg, łącznie zmieniany 4 razy.
- pawel_wadowice
- Forum Audi 80
- pawel_wadowice
- Forum Audi 80
właśnie nie jest to tryb awaryjny bo biegi zmienia tyle ze na bardzo wysokich obrotach (5,5 tys) i do tego mocno przy tym szarpie. wyswoetlacz tez sie nie zmienia jak to jest przy awaryjnym trybie. na komputerze wyszło 7 błędów skrzyni wykasowaliśmy je i w sobote jade znowu sprawdzic jakie nowe błędy wpadły. wtedy bedzie mozna dopiero coś zdiagnozowac.
- pawel_wadowice
- Forum Audi 80
- pawel_wadowice
- Forum Audi 80
wyświetliło sie tak jak mówiłem "nadzór biegów" ale z tym czujnikiem może być coś na rzeczy. czytałem gdzieś ze w passacie ktoś również miał podobny problem za sprawą tego czujnika. próbowałeś go juz podmienić na nowy lub inny ? gdyby to pomogło mógłbym wstrzymac sie jeszcze z serwisem.
[ Dodano: 2011-04-11, 16:45 ]
czy chodzi o ten czujnik ?
[ Dodano: 2011-04-11, 18:37 ]
jednak to nie to. to czujnik od prędkościomierza a czujnik prędkości wału powinien być z tyłu między skrzynią a podłogą (przynajmniej tak mówi wujek google) musze wjechac na kanał i sprawdzić
[ Dodano: 2011-04-11, 16:45 ]
czy chodzi o ten czujnik ?
[ Dodano: 2011-04-11, 18:37 ]
jednak to nie to. to czujnik od prędkościomierza a czujnik prędkości wału powinien być z tyłu między skrzynią a podłogą (przynajmniej tak mówi wujek google) musze wjechac na kanał i sprawdzić
- pawel_wadowice
- Forum Audi 80