Jestem już po tym zabiegu, gdyż chciałem zmienić głośniczki, nie ma dokładnie tematu w którym jest opisany krok po kroku jak je zdjąć, więc podziele się z wami cennymi informacjami

Narzędzia-krzyżak mały i duży(z małą główką i większą), oraz troche wolnego czasu i nerwów :mrgreen:
Zabieramy się do odkręcania wkrętów(śrubek), jest ich do odkręcenia na jednym boczku-6 sztuk
zaczynamy od przedniej części czyli:
nr.1 wkręt na słupku, żeby go odkręcić/ujrzeć muszą być otwarte drzwi
nr.2 wkręt znajduje się na samym dole przy progu, jest on zasłonięty zaślepką
nr.3 wkręt jest pod siedziskiem, trzyma on plastik przy progu
nr.4 wkręt znajduje się w tylnej części, jest on zasłonięty oparciem - u mnie nie było tam wkrętów, więc miałem dużo prościej, dostanie się tam jest nie możliwe bez ściągnięcia/odchylenia tego wąskiego oparcia->żeby ściągnąć to oparcie trzeba najpierw zdjąć siedzisko kanapy(przykręcone 2 wkrętami na dole) , to oparcie będzie trzymała taka blaszka trzeba ją lekko odgiąć i pociągnąć do siebie to wąskie oparcie, dla lepszego złapania proponuje odchylić jedną część oparcia
nr.5 wkręt znajduje się w górnej części boczka, a dokładniej już w plastiku, który znajduje się w samym rogu szyby(wchodzi w niego pas bezpieczeństwa oraz jest tam otwór na tweeterki), wkręt jest zasłonięty przez ten wąski boczek ale wystarczy włożyć tam palce i poczuje się wkręt, bez problemu da się go wykręcić
nr.6 wkręt jest z tyłu oparcia, w tym plastiku opisanym wyżej, znajduje się w otworze w który wchodzi pas bezpieczeństwa, wystarczy lekko podwadzić obramówke pasa, wyjdzie ten plastik i w środku jest wkręt wystarczy go odkręcić nie trzeba go wyciągać(będzie łatwiej nam przy wkręcaniu)
Musimy tez ściągnąć siedzisko kanapy, jest przykręcone 2 śrubkami, najlepiej zrobić to na początku całej zabawy
Po odkręceniu wszystkich wkrętów łapiemy za boczek, mocno, a zarazem z wyczuciem unosimy go do góry, boczek trzyma się na takich 3 zapadkach, trzeba unosić go do tego stopnia aż wyjdą z blachy i boczek będzie w naszych rękach <ok>
Zakładanie myśle że już nie sprawi nikomu problemu, wsadzamy boczek od boku aż do momentu poprawnego ustawienia(pierwotnego), boczek ma być troszke wyżej uniesiony, przyciskamy go do boku tak aby podczas opuszczania go na dół zapadki weszły w pierwotne miejsce(2 są na górnej części boczka, jedna na boku od strony słupka)
Życzę powodzenia

Proszę administracje o usunięcie zbędnych postów z tego tematu i nie usuwanie samego tematu, jeśli jest taka możlwość to dobrze by było podwiesić go

Pozdrawiam