Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Serdecznie witamy czarkaj

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Serdecznie witamy czarkaj

Post autor: Doc » 25 sie 2007, 20:23

Jakże mi kurna miło powitać w podziemiu czarkaj !
Milej mi tymbardziej, że czaruś flaszkę postawić musi :mrgreen: :mrgreen:

Witamy Czarka za zamkniętymi drzwiami Sympatyków.

Obrazek

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 25 sie 2007, 21:14

Spoko, przy najbliższej okazji, spot, itp. nie zapomnę o "turbo water" i zrewanżuje się. :-D Miło mi, zwłaszcza że zostałem przywitany trunkiem z moich stron. Pozdrawiam.

Ejjjjj a powiedz jeszcze czym ja niby zasłużyłem na taki zaszczyt?

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 25 sie 2007, 21:17

Cześć Czarek :-D witaj w gronie sympatyków :mrgreen:

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 25 sie 2007, 21:19

czarekj pisze:Ejjjjj a powiedz jeszcze czym ja niby zasłużyłem na taki zaszczyt?
jak to? to kto dał łapówkę :roll: :?: qrw czyżbyśmy pomylili klubowiczów :roll: :lol: :mrgreen:

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 25 sie 2007, 21:28

witaj w podziemiach ałdi80. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 25 sie 2007, 21:33

Powitać Szpecjalistę :mrgreen:
swoją drogą coraz więcej się zbiera tych co mają stawiac... Franek, Hołek i teraz Cezary... ale będzie biba :mrgreen:

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 sie 2007, 21:43

cobra, nom, wyhylylybymy :mrgreen:
czarekj pisze:Ejjjjj a powiedz jeszcze czym ja niby zasłużyłem na taki zaszczyt?
Franek nalegał. Coś mu świeca w skuterku mostkuje :mrgreen: ;-)
FranoF1 pisze:qrw czyżbyśmy pomylili klubowiczów :roll:
tjaa o jednego za dużo. Nawet post pod postem piszesz :mrgreen: a w tym dziale się one nie scalają :mrgreen: i tu Cie mam ! złamałeś regulamin ! :mrgreen:

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 25 sie 2007, 21:46

tjaa o jednego za dużo. Nawet post pod postem piszesz a w tym dziale się one nie scalają i tu Cie mam ! złamałeś regulamin !
niech to lulek :lol: wiedziałem iż kiedys złamie prawo :mrgreen:

Czarek rezasz skuterki? bo ostatnio dałem go mojej freli...a z racji iż ona troszkawe cięzka... skuterek przestał smiagać jak powinnien :-? :-( i teraz nie moge motyki wyrywac do lasa :lol:

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 sie 2007, 21:53

Obrazek

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 25 sie 2007, 21:58

łosz w morde... tyś mi sie włamał na kompa :shock: foto za moich dobry latek :lol:
ta ta na tej osie wyrywam dupy na wsi :mrgreen:

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 25 sie 2007, 22:04

Doc pisze:cobra, nom, wyhylylybymy :mrgreen:
Nat jet... 14 września konczy mi się roczna abscynencja, wtedy możem obalić jakiegoś bałagana

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 25 sie 2007, 22:08

Spoko, nie ma sprawy, takie "komarki" to z zamknietymi oczami naprawiam. Jak dotąd wszystko w końcu dawało mi się naprawić, choć czasami trwało to długo. Gdyby ten skuterek był marki AUDI to znałbym go na pamięć. ;-)
A co do łapówki to zrobiłem nagranie na którym ewidentnie widać w jak porażający sposób jesteście skorumpowani. ;-)

No dobra, a teraz na serio.
Moja wiedza o tego typu jeździdełkach jest niewielka, nie miałem okazji naprawiać takiego motorka, ale chętnie służę pomocą ogólnomechaniczna i elektryczną. Myślę, że w tym skuterku nie ma nic co mogłoby zaskoczyć swoją konstrukcją przeciętnie zorientowanego w temacie majsterkowicza. Mój rozwój w działce motorów zakończył się na etapie MZ-ki, ale jakby co to pytaj śmiało.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 sie 2007, 22:32

czarekj pisze:Myślę, że w tym skuterku nie ma nic co mogłoby zaskoczyć swoją konstrukcją przeciętnie zorientowanego w temacie majsterkowicza.
Franek ma problem. Mówi, że bierze mu oliwę uszczelniaczami zaworów :mrgreen:
czarekj pisze:ój rozwój w działce motorów zakończył się na etapie MZ-ki,
O tak.
Moja pierwsza to była MZ tropik, którą wyrezałem na wzór ETZ. Wywaliłem obudowy, zmieniłem teleskopy przednie, zalożyłem tarcze z przodu. Później miałem TSkę no i w koncu wymarzoną ETZkę.
Wszystkie 250. To były motory wtedy. Kazdy oko powiesil.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 25 sie 2007, 22:37

Franek ma problem. Mówi, że bierze mu oliwę uszczelniaczami zaworów
taaa. zapomniałeś jeszcze dodać, że przerywa mi na przepływce :mrgreen:

Awatar użytkownika
czarekj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: czarekj » 26 sie 2007, 09:17

Doc widzę, że też masz sentyment do motorków rodem z DDR. Ja właśnie odremontowuję swoję ES 250/1, czyli popularną jaskółkę z 1962 roku. Jaskółka tak samo jak Trophy świeci lampą do przodu. Jutro jadę oddać cylinder do szlifu.

A propos udziwnień w motorkach to pamiętam pewną wesołą sytuację z lat szkoły średniej. Uczyłem się w małej miejscowości, gdzie był duży sklep motoryzacyjny z częściami do motocykli w którym sprzedawała taka ładna młoda pani nieobeznana z budowa motorów. Jako że młody człowiek lubi żartować, to wpadaliśmy z kumplami do tego sklepu na długiej przerwie i pytaliśmy z powagą na twarzy:
Czy jest tylny most do WS-ki? Czy są żarówki migające do MZ-ki? itp. :lol: :lol:
Z tymi żarówkami to mi sie aż głupio zrobiło bo osobiście byłem i widziałem jak ta pani dała się namówić na podłączanie różnych żarówek do akumulatora. Wyobraźcie sobie że żadna nie chciała sama migać. :-D
Oczywiście sprzedawczyni z pełnym przejęciem szuka po półkach (szanse na znalezienie zawsze były zerowe) a gdy nie znajdowała takiego towaru szła na zaplecze i pytała się o to kierownika. :-D
My oczywiście w tym czasie wychodzimy ze sklepu bo byśmy się ze śmiechu poprzewracali.
Jak nie było kierownika w sklepie to było spoko, bo można było bardziej "pofantazjować", ale jak był kierownik to tylko pytanko i szybko w nogi, bo mógł nam te nogi z d..y powyrywać. Ach ta adrenalina, człowiekowi została chyba we krwi do dziś.
Chłopaki z mechanika to nawet widzieli u tej pani kartkę z zapiskami "dziwnych" podzespołów. Chyba kiedyś w końcu kierownik jej to poradził by cały czas nie wychodziła na idiotkę.
Teraz pa wielu latach to człowiek madrzeje i takich wygłupów by nie robił, ale wtedy ..... ach co to były za czasy. Sam nie byłem lepszy od kumpli bo też miałem swój własny "patent" w postaci kopniaka do wstecznego biegu. :-D
Więc jak sami widzicie czasami motory mogą być dziwnie zbudowane, a ja sam to teraz nawet w przepływkę uwierzę, no oczywiście nie w WSK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”