[ 80 b3,b4 ] Wnętrza audi 80 b3 oraz b4
-
- Forum Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jak chorujesz na jasne to proszę bardzo.Pio80tr pisze:Dziś znalazłem coś takiego na aledrogo. Zdjęcie nie jest mojego autorstwa mam nadzieję, że nikt mi za to głowy nie urwie, że je tutaj zamieszczam. W tym wnętrzu zakochałem się od pierwszego spojrzenia.
[url=http://images41.fotosik.pl/355/3a95b9e876a2eb68m.jpg]Obrazek[/URL]
Wiadomo przydałby się panel klimatronika i dodatkowe zegary, ale i tak jest dobrze!
Wszystko do wzięcia od jednego sprzedawcy:
http://moto.allegro.pl/deska-rozdzielcz ... 88800.html
http://moto.allegro.pl/boczki-tapicerka ... 88715.html
http://moto.allegro.pl/fotelfotele-audi ... 39638.html
Ja sobie już w drewnie wziąłem bo akurat trafiłem swoją tapicerkę w parapecie i drewnie.
Ale może ktoś chętny będzie.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Nie martw się ... gdyby te boczki miały jeszcze drewno i full elektrykę...już by jechały do mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Niki20 pisze:eSPe, gdyby te boczki miały jeszcze drewno i full elektrykę... mmmmm
razem z deską i fotelami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
<rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2>
[ Dodano: 2011-02-23, 13:10 ]
da się. Tylko albo zostaną ci dziury po korbach więc albo zaślepki albo naszycie takiego materiału (wymiana całego).Kolczat pisze:da sie tego zaadoptowac drewna i elektryki do tego?
Musiałbyś wymienić panele z przodu w rączkach i klamki z tyłu.
Co do drewna to nie wiem bo nie mam u siebie parapetów jeszcze.
Moje parapety z drewnem jadą do mnie to jeszcze nie wiem jak to jest skonstruowane.
[ Dodano: 2011-02-25, 15:41 ]
No więc odebrałem swoje parapety z drewnem z poczty to tak mniej więcej to wygląda.eSPe pisze:Co do drewna to nie wiem bo nie mam u siebie parapetów jeszcze.
Drewienko mocowane jest na blaszki i odkręcasz sobie i heja.
W takich jasnych odkręcasz dekor i pamieniasz na drewno i gotowe.
Taka ciekawostka- tylko w latach 1986-1987 dostępne było oznakowanie otwarcia klapek nawiewu - czyli te charakterystyczne białe kropki dostępne juz seryjnie w B4
Ja nie mam tej na środku, najwyżej przełoże z B4
Drugi ciekawy element to rygielki z napisem "P" montowane tylko w wersjach z systemem Procon-Ten ale też w początkowych 2 latach. Ja wyjąłem swoje rygielki z auta z 1987r a ojciec ma rocznik 1989 i procon-ten ale zamiast rygielków z napisem dawali naklejkę koło lewarka z ludzikiem zapiętym w pasy i czerwonym napisem.
Ciekawa sprawa to również tapicerki bagażnika, ja mam taką jakby z gumy (coś jak w matach do spania, oczywiście mówię o tej wokół bagażnika, nie tej na podłodze) ojciec normalną materiałową, a znajomy miał w kolorze żółtym tak jak wnętrze ale koło miał pod schowane pod podłogą.
Oczywiście o takich szczegółach jak kwadratowy pająk i dodatkowe zegary z ramkami nie wspominam
Ja nie mam tej na środku, najwyżej przełoże z B4
Drugi ciekawy element to rygielki z napisem "P" montowane tylko w wersjach z systemem Procon-Ten ale też w początkowych 2 latach. Ja wyjąłem swoje rygielki z auta z 1987r a ojciec ma rocznik 1989 i procon-ten ale zamiast rygielków z napisem dawali naklejkę koło lewarka z ludzikiem zapiętym w pasy i czerwonym napisem.
Ciekawa sprawa to również tapicerki bagażnika, ja mam taką jakby z gumy (coś jak w matach do spania, oczywiście mówię o tej wokół bagażnika, nie tej na podłodze) ojciec normalną materiałową, a znajomy miał w kolorze żółtym tak jak wnętrze ale koło miał pod schowane pod podłogą.
Oczywiście o takich szczegółach jak kwadratowy pająk i dodatkowe zegary z ramkami nie wspominam
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Wykładzina z 90'tki. Tak była taka w standardzie (też mam teraz taką).GerB3 pisze:ojciec normalną materiałową,
Mój samochód został wyprodukowany między połową listopada a połową grudnia 1988r i też ma rygielki z literką P.GerB3 pisze:Ja wyjąłem swoje rygielki z auta z 1987r a ojciec ma rocznik 1989 i procon-ten
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Tylko szkoda ze to zwykłe stołki takie jak w zwykłej tapicerce. Satyny też sporo jest, np teraz na allegro jest jeden komplet. Dla mnie jedyne rzadkie tapicerki to skóra i te welury z początku produkcji brązowe plus to co tu ludzie wrzucali czyli zielone/czerwone/niebieskie itd.Audi Sport pisze:Najbardziej niespotykane welury to te z Comfort Edition
Tak się składa że jestem posiadaczem takiej Audi Wstawię foty krwisto czerwonego wnętrza jak zdejmę pokrowce i wypiorę to i owo nie tylko fotele są zmienione w tych wersjach , dodano 3 zegary przy skrzyni biegów od temperatury oleju ciśnienia oleju i ładowania wyskalowane zegary do 260 i masa innych drobiazgów . Pozdrawiam