Witam
Poszukuję wykresów jak w temacie. Na googlach byłaby masa przeszukiwania, więc pytam się tutaj. Może ktoś posiada takie dane na swoich twardych dyskach i ma ochotę podzielić się
Z góry dzięki
Pozdrawiam
[2.0 ABT] Wykresy charakterystyk momentu i mocy
[2.0 ABT] Wykresy charakterystyk momentu i mocy
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 12:59 przez msr123, łącznie zmieniany 1 raz.
- killer0123
- Forum Audi 80
- killer0123
- Forum Audi 80
Wykresów do silnika SD nie mam mam natomiast informacje na temat mocy i momentu
Moc max. 113 KM przy 5600(lub 5300 różne źródła różnie podają) obr/min a moment max. to 160Nm przy 3400 obr/min.
Wykresu nie mam nigdzie ale powinien się on rozkładać podobnie jak w silniku 2.0 ABT ponieważ są to dwa silniki 8 zaworowe a więc krzywa mocy-momentu będzie się rozkładać podobnie, będze przesunięta w troszkę wyrzsze zakresy.
Moc max. 113 KM przy 5600(lub 5300 różne źródła różnie podają) obr/min a moment max. to 160Nm przy 3400 obr/min.
Wykresu nie mam nigdzie ale powinien się on rozkładać podobnie jak w silniku 2.0 ABT ponieważ są to dwa silniki 8 zaworowe a więc krzywa mocy-momentu będzie się rozkładać podobnie, będze przesunięta w troszkę wyrzsze zakresy.
To ja tu qurna rysuje sobie sam wykres do ABT bo nigdzie nie mogłem znaleźć ... a kolega wkleja gotowy wykresik :-okiller0123 pisze:Witam oto charakterystyki o które ci chodziło Informacje pochodzą z niemieckiej broszury informacyjnej jaka była kiedyś w niemieckich salonach.
Nie wygląda co prawda tak samo ale główne wartości zostały zachowane
- killer0123
- Forum Audi 80
Cześć kolego Skuciok, niestety nie posiadam charakterystyk o które ci chodzi. Posiadam charakterystyki spalania-prędkość, i spalania-prędkośc na poszczególnych biegach ale o ile dobrze pamiętam dotyczyło to jakiegoś silnika 1,6 i było to wszystko zawarte jakimś e-booku jak jeździć ekonomicznie czy coś takiego. Jak był byś zainteresowany to moge ci to podesłać na meila.