Witam posiadam hak jak na zdjęciu i pytanie do was co jest z montażem na oko wszytko ok odbezpieczam te kulki żeby się chowały i wkładam hak w miejsce i tu mam problem ponieważ hak nie wchodzi do końca i nie chce póścić i zablokować. Czy jest coś jeszcze żeby go zamontować? Wydaje mi się, że blokują te części po boku co by hak się nie kręcił.
http://www.fothost.pl/upload/09/42/8a9ec04e.jpg
[avant] hak jak zamontować?
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Przekręć kluczyk tak aby można było pociągnąć to pokrętło do siebie i przekręcić do przodu. Przekręć je do samego końca aż odblokuje się ten bolec z tyłu i nie będzie można kręcić pokrętłem. Wtedy wsadzasz hak powinna się załączyć blokada i wtedy dopiero można zakluczyć hak i wyciągnąć kluczyk.
Mam nadzieję,ze opisałem to w zrozumiały sposób.
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Audi Sport pisze:Przekręć kluczyk tak aby można było pociągnąć to pokrętło do siebie i przekręcić do przodu. Przekręć je do samego końca aż odblokuje się ten bolec z tyłu i nie będzie można kręcić pokrętłem. Wtedy wsadzasz hak powinna się załączyć blokada i wtedy dopiero można zakluczyć hak i wyciągnąć kluczyk.
no już wiem tylko jest taki problem, że nie mam tego kluczyka. Da rade jakoś go dorobić czy w tym momencie hak jest bezużyteczny?
[ Dodano: 2011-04-18, 15:39 ]
W sumie to kluczyk jest potrzeby do tego żeby zabezpieczyć hak przed wyjęciem własnie tak robie jak mówisz i wydaje mi się, że brakuje kilku milimetrów do zablokowania się haka i nic nie moge zrobić.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ehe dokładnie.kochan1984 pisze:W sumie to kluczyk jest potrzeby do tego żeby zabezpieczyć hak przed wyjęciem
Zobacz czy czasem nie naleciało Ci syfu w gniazdo haka. Poczyść i próbuj.kochan1984 pisze:robie jak mówisz i wydaje mi się, że brakuje kilku milimetrów do zablokowania się haka i nic nie moge zrobić.