[B3 1Z] Moja czarnulka, to już koniec :( / 66
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego Audi Sport znowu muszę Ci pocisnąć
Doszkol się naprawdę w zakresie limitowanych serii Audi 80, zanim zaczniesz pisać bzdury. 80tki z folią ochronną na dolnej części nadwozia to jest limitowana seria, wyposażona też w grzane spryski i ogrzewany wkład zamka w drzwiach kierowcy. Ta folia to dobrodziejstwo, chroni drzwi przed odpryskami i niszczycielskim działaniem tej cholernej soli która zimą jest sypana na jezdnie.
A co do zderzaków i malowania ich, to zderzak z 90 tak, czy siak należy pomalować i można albo w czarny mat, albo kolor nadwozia, można też okleić taką samą folią jak dolna część nadwozia i tak właśnie chcę docelowo zrobić u siebie. Co takiego fajnego jest w kolorowych zderzakach ? To, że będą przy spotkaniu z krawężnikiem wyglądać gorzej niż zwykłe czarne/niemalowane ? Albo to, że będą fajne odpryski się robiły ? Dla mnie kolorowe zderzaki to tandeta, kojarzy się z nowymi samochodami, a nowe = złe.
Doszkol się naprawdę w zakresie limitowanych serii Audi 80, zanim zaczniesz pisać bzdury. 80tki z folią ochronną na dolnej części nadwozia to jest limitowana seria, wyposażona też w grzane spryski i ogrzewany wkład zamka w drzwiach kierowcy. Ta folia to dobrodziejstwo, chroni drzwi przed odpryskami i niszczycielskim działaniem tej cholernej soli która zimą jest sypana na jezdnie.
A co do zderzaków i malowania ich, to zderzak z 90 tak, czy siak należy pomalować i można albo w czarny mat, albo kolor nadwozia, można też okleić taką samą folią jak dolna część nadwozia i tak właśnie chcę docelowo zrobić u siebie. Co takiego fajnego jest w kolorowych zderzakach ? To, że będą przy spotkaniu z krawężnikiem wyglądać gorzej niż zwykłe czarne/niemalowane ? Albo to, że będą fajne odpryski się robiły ? Dla mnie kolorowe zderzaki to tandeta, kojarzy się z nowymi samochodami, a nowe = złe.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
To był zwykły pakiet i tyle a nie żadna limitowana wersja. Nie myl pojęć, bo coś zbyt dużo tych limitowanych wersji by było. Limitowany to był Sport Edition, Trend Edition i Comfort Edition. Porób mi foty tych krawężników, bo jestem ciekaw jak one wysokie są aby na twoim seryjnym zawieszeniu o nie zawadzać. A odpryski to na drzwiach pryskanych w szopie, a nie na ori lakierze. Bardziej przydatna była by maska obklejona tą czarną folią niż doły drzwi.
dokladnie jak odpryski to szczegolnie na masce, ew front zderzaka. zreszta jezeli chodzi o sol i inna chemie to wcale bardzo nie zaszkodzi na nieoklejone doly drzwi. stosowane lakiery i zabezpieczenie antykorozyje radzi sobie dobrze. ori 22 letni lakier niczym nie oklejony a nie bylo zadnych odpryskow ani innych skaz po soli itp
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Doły drzwi mam w ori kolorze.Audi Sport pisze:Co do tych dołów drzwi
Wycisza tylnie drzwi i uszczelnia je. W 90'tce tylnie drzwi mają dospawany cienki kątownik na całej wysokości, do którego ta uszczelka jest mocowana. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie by taką uszczelkę zamocować do zwykłych drzwi.Audi Sport pisze:Jak to jest wreszcie z tymi uszczelkami na tylnych drzwiach Na początki wydziałem to w paru 90'tkach i myślałem, że się komuś nudziło, ale potem na aukcjach w paru 80'tkach Typ89/8A się to pojawiło. Jak to jest przymocowane i czy coś w ogóle daje no warte to zachodu jest
To tak jak w moim samochodzie. B3 ma bardzo twardy i trwały lakier. Jak nic nie było robione, lakier nawet i raz na rok woskowany twardym woskiem to nic mu się nie stanie.motowalus pisze:ori 22 letni lakier niczym nie oklejony a nie bylo zadnych odpryskow ani innych skaz po soli itp
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie każdy ma takie szczęście żeby trafić auto nigdy nie przywalone. Moje niestety dawno temu oberwało i ma pewne mankamenty, ale i tak nie zamienie go na żadne inne. Czy ja pisałem o zahaczaniu zderzakami o krawężniki ? Fakt, takie coś może się czasami przytrafić jak się trafi na jakiś mega wysoki, ale to jest rzadkość, gorsza jest ta cholerna sól zimą i kamyszki sypane na jezdnie przy wypełnianiu dziur w niej.
Doły drzwi w kolorze nadwozia jeszcze nie wyglądają tak źle, ale kolor na zderzakach ?
Tandeta do potęgi n, strasznie zalatująca nowymi samochodami :evil:
Doły drzwi w kolorze nadwozia jeszcze nie wyglądają tak źle, ale kolor na zderzakach ?
Tandeta do potęgi n, strasznie zalatująca nowymi samochodami :evil:
Przecież 80ka w swoich czasach robiła zamieszanie swoim wyglądem, wiec zderzaki w kolorze były szczytem mody i luksusu tak jak szyberdach czy welurowa tapicerka. Zobacz sobie jak wyglądały auta z tamtych czasów i pakiety tuningowe choćby Kamei, Zendera czy ABT.pawelrybak15 pisze:Tandeta do potęgi n, strasznie zalatująca nowymi samochodami :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zdecydowana większość 80 miała zderzaki w czerni, kolory były rzadko spotykane i dobrze, bo psuje to wygląd auta
To jest moje zdanie, inni mają oczywiście prawo się z tym nie zgodzić <ok>
Ja jak u siebie okleje także doły zderzaków tą folią która siedzi na drzwiach to nie będzie żadnej lipy i będzie to wyglądać jak ori
To jest moje zdanie, inni mają oczywiście prawo się z tym nie zgodzić <ok>
Ja jak u siebie okleje także doły zderzaków tą folią która siedzi na drzwiach to nie będzie żadnej lipy i będzie to wyglądać jak ori
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG
Dlatego ich tak mało było bo za pewne za lakierowane trzeba było dopłacać... a co do tej soli i kamyczków to głupoty pierdzielisz akurat zderzaki to mało co od nich dostają... tym bardziej krawężniki. Jedyny plus z nielakierowanych zderzaków jest taki, że nie musisz lakierować na nowo jak Ci ktoś przerysuje pod hipermarketem.
trepek, pięknie wygląda te Twoje B3, dodatki z 90tki na pewno dodadzą temu autu dostojności. Z lakierowanymi zderzakami efekt będzie jeszcze lepszy <ok>
trepek, pięknie wygląda te Twoje B3, dodatki z 90tki na pewno dodadzą temu autu dostojności. Z lakierowanymi zderzakami efekt będzie jeszcze lepszy <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
Duosound przełancza dźwięk z tylnich głośników na słuchawki.Bastek pisze:Jak gra duosound?Jakie tam masz teraz głośniki? Dwudrożne?
Aktualnie tylnie głośniki to jedna z tych rzeczy, które czekają na zrobiebie... aż wstyd mówić, ale grają tylko 13'stki a tweeterów jeszcze nie podłączyłem. A chyba kondensator tam jest więc wystarczy tylko kabel podpiąć. Ale jest to czas i głowa?
Ale chciałbym tam dać porządny odseparowy zestaw 13cm, moim marzeniem byłby Tonsil Speed 1300.
A w przód taszki 17cm, Tonsil Speed 1700 :roll:
Dziś jak byłem po zderzaki i lampę od 90'tki to sprzedajacy podsunął mi ciekawy pomysł abym sobie założył wzmacniacz antenowy w tylni słupek a w miejsce po antenie wstawił antenę z CB radia. Hmm... ciekawe
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
Dziś parę zakupów i zdjęć.
Na początek:
Kupiłem kawałek czarnej alkantary, zastąpi ona te biedne i niegodne audi 90 szmatki w tunelu środkowym i w półeczce obok przycisków. W schowku na rękawiczki też jest ta biedna szmatka? Bo nie zaglądam tam
Oto otwory na spoiler w ramieniu wycieraczki. Moje poprzednie ramię miało zamiast litery E - literę C.
Uszczelki tylnich drzwi. Już są na samochodzie ale było to moje pierwsze w życiu przyklejanie uszczelek i trochę napaćkałem masą uszczelniającą :mrgreen: Jutro to usunę i wrzucę zdjęcie. To, co mogę powiedzieć to to, że te uszczelki faktycznie coś dają. Dzisiaj jechałem samochodem bez fotela pasażera i tylniej kanapy a pomimo to było ciszej. Praktycznie nie słyszę szumu tylnich opon tylko sam przód. Mała rzecz a cieszy.
A to obiecane zdjęcie bagażnika po praniu wykładzin. Macie jakiś pomysł na tylnie koło?
Po za tym dzisiaj jeszcze kupiłem prawą lampę zespoloną z dobrym odbłyśniekiem oraz dwa zderzaki z audi 90. Kupiłem tylni a przedni dostałem gratis <ok> Przedni bez chromów.
Jutro powinny do mnie dojść wtyczki lamp zespolonych oraz plastikowa listwa nad dodatkowe zegary.
Na początek:
Kupiłem kawałek czarnej alkantary, zastąpi ona te biedne i niegodne audi 90 szmatki w tunelu środkowym i w półeczce obok przycisków. W schowku na rękawiczki też jest ta biedna szmatka? Bo nie zaglądam tam
Oto otwory na spoiler w ramieniu wycieraczki. Moje poprzednie ramię miało zamiast litery E - literę C.
Uszczelki tylnich drzwi. Już są na samochodzie ale było to moje pierwsze w życiu przyklejanie uszczelek i trochę napaćkałem masą uszczelniającą :mrgreen: Jutro to usunę i wrzucę zdjęcie. To, co mogę powiedzieć to to, że te uszczelki faktycznie coś dają. Dzisiaj jechałem samochodem bez fotela pasażera i tylniej kanapy a pomimo to było ciszej. Praktycznie nie słyszę szumu tylnich opon tylko sam przód. Mała rzecz a cieszy.
A to obiecane zdjęcie bagażnika po praniu wykładzin. Macie jakiś pomysł na tylnie koło?
Po za tym dzisiaj jeszcze kupiłem prawą lampę zespoloną z dobrym odbłyśniekiem oraz dwa zderzaki z audi 90. Kupiłem tylni a przedni dostałem gratis <ok> Przedni bez chromów.
Jutro powinny do mnie dojść wtyczki lamp zespolonych oraz plastikowa listwa nad dodatkowe zegary.