[80 B2]Problem z hamulcami
-
- Forum Audi 80
[80 B2]Problem z hamulcami
Mam wielki problem ponieważ nie wiem co moze być przyczyną tego ze pedał hamulca nisko bierze i od czasu do czasu wpada aż do podłogi.Niedawno zastosowałem zestaw naprawczy do pompy hamulcowej,cały układ był takze odpowietrzony . płyn takżezostał wymienony.Lecz to nic nie pomogło.Dodam ze nie ma nigdzie wycieku płynu bo go nie ubywa.Bardzo prosze was o pomoc.
Ostatnio zmieniony 26 sie 2007, 20:41 przez Chojnacki_1988, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiatm, proponuje zamiast zestawu naprawczego pompy hamulcowej zastosować nową pompę z jakiegoś zamiennika, jest to koszt około 100 zł. Acha, kiedyś miałem podobne cyrki w golfie pierwszej generacji i pomogło dokładne ustawienie pedału hamulca. Polecam też bardzo dokładne odpowietrzenie hamulców. Wpadanie pedału hamulca to typowy objaw zapowietrzonego układu. To wszystko jest do sprawdzenia pod warunkiem że zaciski z przodu i bębny/zaciski z tyłu pozostały w dobrym stanie. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- kilerek 23
- Forum Audi 80
miałem podobnie i też płyn nie ubywał ... i poprostu wymieniłem cylinderki z tyłu i po problemie ale spotkałem sie z przyczyną która leżała w korektorze chamowania przy tylnej belce poprostu nie ciekł ale chyba zasysał powietrze i został usunięty z samochodu a problem sam sie rozwiązał więc sprawdz też to.... pozdrawiam!!!
Zapowietrzony tył. Nie wiem ile u Ciebie wychodzi przewodów z pompy na tył. Jeżeli jeden to wystarczy go chwilowo zaślepić i będzie wiadomo czy to przód czy tył. Od pompy odkręcić przewód hamulcowy i włożyć w jego miejsce małą kulkę od łożyska po czym dokręcić przewód. Kulkę niewielką tzn. żeby nie wpadła do pompy. W ten sposób wykluczysz sekcję układu. Mogą być także zapowietrzone przewody hamulcowe, czasami też trzeba je odpowietrzyć przewodami przy pompie. Pozdro