[2.0 20v NM] Strzela w filtr ;(
[2.0 20v NM] Strzela w filtr ;(
Mam problem ze swoja kupetka tego typu (nie ma gazu) a na benzynie zaczela strzelac w filtr. Bylo tak - nie chodzila na piatym cylindrze okazalo sie ze wtryskiwacz jest do wymiany wiec zastapilem go od 2.3 20v 7a i dalej nie chciala chodzic na tym piatym cylindrze. Dalem sie z tym na spokoj i jezdzil nia moj brat, mowil ze krecil w przeplywomierzu zeby lepiej obroty trzymala i podobno tak bylo. Pewnego razu raczela strzelac w filtr a procz tego okazalo sie ze zaczela chodzic na tym piatym cylindrze. I teraz pytanie czy przeplywka moze byc winna temu strzelaniu a jezeli nie to moze ktos cos podpowie?
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
strzelanie to ewidentnie coś z zapłonem. Do sprawdzenia cycek na kole zamachowym, hall w aparacie, czujniki obrotowe w obudowie skrzyni, cewka z modułem, aparat zapłonowy z zębatką... to chyba tyle. A powiedz mi, w NM jest resistor pack na podszybiu ?
[ Dodano: 2011-04-20, 16:49 ]
aha, no i rozrząd...
[ Dodano: 2011-04-20, 16:49 ]
aha, no i rozrząd...
jest takie cos wlasnie. Zaplon wiadomo jest ustawiony na 0, rozrzad tak samo tylko pytanie czemu tak nagle zaczela strzzelac? A tam lapek nikt nie pchal oprocz przeplywki... Ja mysle ze to jakis maly chochlik skoro sama zaczela chodzic na wszystkich cylindrach i takie cyrki odrazu. Tak myslalem Leo ze Ty cos zaradzisz
[ Dodano: 2011-04-20, 22:49 ]
a dodam ze tylko jeden wtryskiwacz zostal wymieniony od 2.3 7a a reszta jest od NM
[ Dodano: 2011-04-20, 22:49 ]
a dodam ze tylko jeden wtryskiwacz zostal wymieniony od 2.3 7a a reszta jest od NM