Witam!
Dziś postanowiłem założyć obrotomierz od benzyny(sprzedawca mówł, że nie jest od 6 cylindrowego) Założyłem i niby działa. Ale jadąc 90km/h na 5 pokazuje 2 tys obr wiec OK. Ale dokreca się tylko do 4 tys obr obojetnie na ktorym biegu (znajomy mial tez taka i kreciła sie do 5 tys/obr). Mierząc wskazania z licznika i gps to licznik zaniza zamiast zawyżac, 100km/h na liczniku a na gps 115.
[80 B4 1Z] Obroty i predkość wskazania licznika
-
- Forum Audi 80
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Do 5 tyś? :shock: O masakro, to nie benzyna. Mój po czipie czy nawet przed miał może 4600-4800 i koniec. No chyba że na luzie Twój znajomy gazował to i może tyle miał ;p
Po za tym na 5 biegu przy 4 tyś jest coś koło 180 km/h i gdy nie masz podkręconego zetora, to masz auto w jak najlepszej kondycji. A ta różnica w prędkościach może być faktycznie spowodowana złym doborem profilu opony.
Pozdrawiam
Po za tym na 5 biegu przy 4 tyś jest coś koło 180 km/h i gdy nie masz podkręconego zetora, to masz auto w jak najlepszej kondycji. A ta różnica w prędkościach może być faktycznie spowodowana złym doborem profilu opony.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
Szara80tkaTdi, a może mi coś się pomyliło i faktycznie zecior pociągnie dalej niż 5 tyś, no ale nie na wszystkich biegach- nie ma opcji :mrgreen:
edit
Dzisiaj musiałem sprawdzić i zecior na II biegu pociągnął do 5 tyś. żeby poszedł obrotek dalej, to już trzeba by go z górki puścić W sumie, to tok rozmowy na trochę głupi tor zszedł, bo kto ciśnie diezla do 5 tyś? Wystarczy przecież te 4 i tak przecie jest radość <ok>
edit
Dzisiaj musiałem sprawdzić i zecior na II biegu pociągnął do 5 tyś. żeby poszedł obrotek dalej, to już trzeba by go z górki puścić W sumie, to tok rozmowy na trochę głupi tor zszedł, bo kto ciśnie diezla do 5 tyś? Wystarczy przecież te 4 i tak przecie jest radość <ok>