[All] Lampy tylne - Us/Japan
Okej, w takim razie poproszę zdjęcia lamp do coupe w wersji usa.
Nie pytam o lampy europejskie ani o lampy do sedana, o czym też była tu mowa, chociaż nie mam pojęcia po co.
Coupe - lampy tylne - usa
Przypominam tylko, że pytanie moje było, czy wersja b3 i b4 w coupe miały inaczej wyglądające, kolorystycznie, lampy tylne.
Polska to ponoć chrześcijański kraj a większość sądzi, ze Szatan to brodaty rogacz siedzący w płonącym ogniem piekle, więc ja mogę sobie na forum audi 80 nazywać Coupe b3 i b4
B3 i B4 to dobry skrót myślowy, bo każdy wie o co chodzi a pisania mniej. Jak komuś poprawia humor i samoocenę pisanie "Coupe w wersji przed face liftingiemi w wersji po face liftingu" to niech sobie pisze ;]
Nie pytam o lampy europejskie ani o lampy do sedana, o czym też była tu mowa, chociaż nie mam pojęcia po co.
Coupe - lampy tylne - usa
Przypominam tylko, że pytanie moje było, czy wersja b3 i b4 w coupe miały inaczej wyglądające, kolorystycznie, lampy tylne.
Polska to ponoć chrześcijański kraj a większość sądzi, ze Szatan to brodaty rogacz siedzący w płonącym ogniem piekle, więc ja mogę sobie na forum audi 80 nazywać Coupe b3 i b4
B3 i B4 to dobry skrót myślowy, bo każdy wie o co chodzi a pisania mniej. Jak komuś poprawia humor i samoocenę pisanie "Coupe w wersji przed face liftingiemi w wersji po face liftingu" to niech sobie pisze ;]
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tak wygaldalo pierwotne pytanie wiec Ci odpowiedzielismy, a jezeli sie bedziesz burzyl na nazewnictwo to ktos kto moglby Ci pomoc, w drodze odwetu Twojego buntowania sie, poprostu nie poda Ci zadowalajacej Cie odpowiedzi... zdjecia nie mam, widzialem kiedys w ogloszeniach na forum i wie mze byly cale czerwoneslugs pisze:lampy usa na tył do coupe b3 są takie jak są w b4?
Czy czymś się różnią?
[ Dodano: 2011-04-20, 22:46 ]
ps: sedana Ci wrzucono zebys widzial jak obys sie prezenutje...
[ Dodano: 2011-04-20, 22:47 ]
ps2: pozatym nie dziw sie ze jak ktos kto jezdzi coupe i pyta o b3 to pierwszy skrot myslowy to sedan...
Okej, myślałem, że to jasne, że nie pytam o kształt czy mocowanie, tylko o kolorystykę lamp usa.
na allegro są takie lampy usa
i zastanawiałem się czy kolorystycznie była jakaś różnica w tym co szło do coupe przed liftem a tego co szło po lifcie, czy też były tylko jedne lampy montowane w każdym rodzaju coupe.
na allegro są takie lampy usa
i zastanawiałem się czy kolorystycznie była jakaś różnica w tym co szło do coupe przed liftem a tego co szło po lifcie, czy też były tylko jedne lampy montowane w każdym rodzaju coupe.
-
- Forum Audi 80
Bardzo proszę o wypowiedź osób które przerabiały temat wymiany tablicy.Czy prawdą jest , że nie można dorobić duplikatu tablicy? Byłem ostatnio w wydziale komunikacji u siebie i usłyszałem ,że jak chcę wymienić u siebie w aucie na tablicę o takich wymiarach to muszę: 1Złożyć wniosek.
2.Zostaną mi nadane nowe numery rejestracyjne.
3.Przez miesiąc mam śmigać na miękkim dowodzie rejestracyjnym a dopiero potem po odbiór twardego.
4.Koszt tego wszystkiego ma wynieść 183 zł???
2.Zostaną mi nadane nowe numery rejestracyjne.
3.Przez miesiąc mam śmigać na miękkim dowodzie rejestracyjnym a dopiero potem po odbiór twardego.
4.Koszt tego wszystkiego ma wynieść 183 zł???
-
- Forum Audi 80
Chodzi mi o wymianę z normalnej tablicy na tę o wymiarach us.Baba w urzędzie powiedziała mi ,że nie można dorobić duplikatu starej tablicy o nowych wymiarach tylko są przypisywane nowe numery i nowe tablice łącznie z dowodem.keczy pisze:Tablic nie musisz wymieniac, jak jedna zgubisz to dostajesz nastepna Tak samo jest jak kupisz auto ze swojego miasta/okolicy, tablice zostaja takie same, zmieniaja Ci tylko hologramy na nich i dowod :idea:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
zaraz zaraz panowie, wszystko sie zgadza, jezeli matryce w firmie produkujacej tablice zostaly zmienione np z trzech liter i 5ciu cyfr na trzy litery i 4cyfry plus jedna litera to nikt nikomu nie zrobi tablicy kwadratowej... ja mialem to szczescie ze wciaz szly serie numerow tzy litery i piec cyfr wiec zaplacilem 51pln i dostalem kwadrata, natomiast znam przypadki ze nie chciano wyrobic samego kwadrata podopytywalem i wyzej wymienione argumenty uslyszalem
pozdro
pozdro
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
no ale to przeczy temu że np po 3 latach gubię tablicę i co?Nie wyrobią mi bo nie mają jak?Muszę zmieniać numeryKolczat pisze:jezeli matryce w firmie produkujacej tablice zostaly zmienione np z trzech liter i 5ciu cyfr na trzy litery i 4cyfry plus jedna litera to nikt nikomu nie zrobi tablicy kwadratowej...
Prawda jest taka że jeśli urząd chce i pracują tam normalni ludzie to wszystko się da
Mi wymienili tylko tył i wyszło mi to z 70 zł chyba. Miałem i mam te z gwiazdkami. Przyniosłem im tą długa tablice pogiętą w 80 miejscach tak by mieściła się w "US miejsce" i powiedziałem że chcę wymienić na kwadrat. Jako powód podałem że ostatnio zatrzymała mnie policja i kategorycznie stwierdziła że z pogiętą jeździć nie mogę i muszę wymienić na kwadrat. I tyle. Mogłem nawet tego samego dnia sobie podjechać dorobić (dają jakby skierowanie do firmy co bije tablice) ale nie chciało mi się po mieście krążyć bez fury więc wybrałem "odbiór w urzędzie". Nikt mi nie robił problemu ani nie musiałem przerejestrowywać nic.
Moim zdaniem to jest tak:
masz tablice z flagą - musisz przerejestrować na te z gwiazdkami
twierdzisz że zgubiłeś / ukradli a nie masz kwitku z komendy - musisz przerejestrować (by uniknąć kilku takich samych tablic w obiegu)
tak jak ja im oddałem pogiętą na wymiane - wydali wtórnik bez przerejestrowywania
Oczywiście mogę się mylić :mrgreen:
Moim zdaniem to jest tak:
twierdzisz że zgubiłeś / ukradli a nie masz kwitku z komendy - musisz przerejestrować (by uniknąć kilku takich samych tablic w obiegu)
tak jak ja im oddałem pogiętą na wymiane - wydali wtórnik bez przerejestrowywania
Oczywiście mogę się mylić :mrgreen:
kacper85, z tego co sie ronientuje to dobrze piszeszkacper85 pisze:Moim zdaniem to jest tak:
Oczywiście mogę się mylić
ja jezdze z mała, w bagazniku mam zgiety duzy kwadrat ale tez to nie jest orginał lecz wyglada tak samo. Miałe mjedna kontrole, dokłądnie zatrzymał mnie z taablice i kazał ściagnąc... wszystko zależy na kogo sie trafi
albo wymeni sobie na komplet białych albo wycina kwadrat maluej na czarno i maluje na nim literki. Niestety zyjemy w Poslce :mrgreen:Kolczat pisze:dokladnie to samo oznacza, a co zrobi gosciu co ma czarna tablice? wyrobia mu taka? nie bo ich juz nie ma w produkcji, tak samo danego zestawy cyfr nie ma i tyle...