Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1.9 1Z ] Problem z odpaleniem silnika

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Camillo89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.9 1Z ] Problem z odpaleniem silnika

Post autor: Camillo89 » 22 kwie 2011, 20:24

Witam

Mam taki dziwny problem jezdze sobie , gasze silnik chce odpalic ponownie a tu zero reakcji , kontrolki bledna obrotomierz skacze i tak przez kilka prob . Po chwili wszystko wraca do normy i odpalam ponownie . Dzis stalo mi sie to samo jednak juz nie odpaliem , momentalnie rozladowal mi sie akumulator myslalem ze przyczyna moze byc alarm i cos tam sie z nim dzieje odpialem alarm jednak nic to nie dalo . Dodatkowo podczas podpinania akumulatora slychac charakterystyczne cykniencie w calej komorze silnika jakby kilka czesci na pompie paliwa i na tej czesci znajdujacej sie pomiedzy akumulatorem a filtrem powietrza nie wiem co to jest ale wczesniej nie bylo slychać tego cykania . Z innego akumulatora autko odpala ale wciaz pojawia sie to cykanie i teraz nie wiem czy nastapilo jakies zwarcie i dlatego to cykanie , czy jak bede jezdzil na nowym akumulatorze to nie uszkodze go , czy moze jakis przekaznik sie spalil ? Dodam ze akumulator który posiadam jest stary ma 60 Ah i 480 A podpinajac go pod benzyniaka działa normalnie , gdyz jak wiadomo benzyniak potrzebuje mniejszego kopniecia czy to ewidentna wina akumulatora czy problem tkwi gdzies indziej?
Prosze o rade i z gory dziekuje za pomoc .
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 11:58 przez Camillo89, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 23 kwie 2011, 12:19

Kolego cykniecie owszem jest, ale powinno nastąpić po zapłonie, z tego co piszesz domyślam się ze cyka Ci z zaworka n109 a z zaworka n75 badz z zaworka egr :-) no i powinny cyknać po zaplonie a nie od razu po podłaczeniu aku. Moze masz uwaloną kostke stacyjki albo stacyjke, z tym ze nie jestem pewny :-/

Camillo89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Camillo89 » 23 kwie 2011, 15:32

stacyjka wyglada wporzadku nie widac stopionych kostek ani nadpalonych kabli , pozatym po wlorzeniu innego akumulatora odpala bez problemow wiec wydaje mi sie ze to jednak nie z winy stacyjki

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 23 kwie 2011, 15:56

sprawdź czy kostki od licznika dobrze siedzą bo może coś nie łączyć jak ci czasem wszystko mruga a najlepiej jakbyś miał drugi licznik na podmiankę <ok> a to że drugi aku wkładasz i działa dobrze to nie wiem może twój aku jest do bani ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl