[80 B4 2.0 ABK] wymiana parownika reduktora jaki wybrać
[80 B4 2.0 ABK] wymiana parownika reduktora jaki wybrać
Mam instalacje Elpigaz parownik cometa, sterownik nicolaus 2004.
Spalanie gazu drastycznie wzrosło w przeciągu 1 roku, gazownik stwierdził że to wina parownika - jest problem z regulacją, chciałem wymienić membrany ale nie mogę go rozkręcić . Tak więc zmieniam parownik na TOMASETTO ASTERIK AT-07 Z FILTREM tylko nie wiem czy brać 100HP czy 140HP jak wiadomo silnik ABK ma 115 koników, cena taka sama.
Spalanie gazu drastycznie wzrosło w przeciągu 1 roku, gazownik stwierdził że to wina parownika - jest problem z regulacją, chciałem wymienić membrany ale nie mogę go rozkręcić . Tak więc zmieniam parownik na TOMASETTO ASTERIK AT-07 Z FILTREM tylko nie wiem czy brać 100HP czy 140HP jak wiadomo silnik ABK ma 115 koników, cena taka sama.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Na parowniku 100HP chodził super, parownik miał już 7 lat od roku borykałem się z obrotami, spalaniem i gaśnięciem przy wciśniętym sprzęgle w zakrętach, spalanie w ciągu 1,5 roku wzrosło z 11,5l na 100km do 14,5l-15l. Wyregulować się nie dało, membrany nie wymieniłem bo go rozkręcić nie mogłem. Jutro jadę wyregulować nowy ale już widzę że bez regulacji obroty są stałe i nie gaśnie, jeśli spalanie wróci do normy będzie super.