Witam mam audi 80 b3 2.0e benzyna/Lpg 1989rok.
Coś mi sie dzieje z audi nie trzyma wolnych obrotów ,nie chce się wkręcić na obroty a jak się wkręci to ładnie chodzi na wysoki obrotach (na niskich gaśnie ,dławi się )
I tak :
sprawdziłem sonde lambda jest dobra ,czujnik stukowy sprawdzony sprawny , świece dobre , kopułka dobra ,palec kopułki dobry , filtry gazu dobre ,lewego powietrza nie nigdzie nie ciągnie , filtr powietrza dobry , wszystkie wtyki silnika przeczyściłem , bezpieczniki dobre , iskra jest na wszystkich świecach ładna , kable WN dobre ,
co mam jeszcze sprawdzić ?
Mogło to być tym spowodowane że nie dawno wybebeszyłem katalizator ??
Zapłon ustawić ??
Mi się zdaje że jeszcze powinien być taki czujnik który jest odpowiedzialny za wolne obroty biegu jałowego ??-Może on mógł nawalić ?
Proszę o pomoc .
dzięki
A i jeszcze jedno czy moje audi ma wtyke żeby podpiąć pod komputer ? jeśli tak to gdzie ?
[80 B3] gaśnie nie chodzi na niskich obrotach
[80 B3] gaśnie nie chodzi na niskich obrotach
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2011, 16:58 przez GRUMCAJS, łącznie zmieniany 3 razy.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Co ty gadasz, to nie B4 tam tylko miałeś kostki przy bezpiecznikach. W B3 kostki masz pod półką kierowcy dokładnie w 3A jest czarna i kremowa. Kompa pod to nie podepniesz, chyba, że założysz sterownik z AAD, ale możesz w tani sposób wybłyskiwać sobie błędy kiedy tylko zapragniesz. Tu masz poradnik kolegi z forum https://audi80.pl/b3-b4-rezanie-kont ... t39927.htm Nie napisałeś najważniejszego na benzynie czy na gazie Ci się tak dzieje :?:MatDud91 pisze:jeżeli nie masz wtyczki na podszybiu przy bespiecznikach to nie masz wogóle.
A skąd.GRUMCAJS pisze:Mogło to być tym spowodowane że nie dawno wybebeszyłem katalizator ??
Wątpię aby przez to silnik nie chciał się wkręcać. Jest od tego taki switch na dole przepustnicy. Sprawdź w ogóle czy na wyłączonym silniku cyka przy puszczaniu przepustnicy. Masz tu foto gdzie to jest i jak wyglądaGRUMCAJS pisze:Mi się zdaje że jeszcze powinien być taki czujnik który jest odpowiedzialny za wolne obroty biegu jałowego ??-Może on mógł nawalić ?
To tak Czy rozgrzany czy zimny chodzi tak samo
A co do gazu i benzyny to na gazie mi nie trzyma obrotów i się dławi a na benzynie to wcale nie chce teraz palić
[ Dodano: 2011-04-27, 17:41 ]
Witam uporałem się z usterką mam uszkodzony przepływomierz nie chcę się otwierać albo nie dostaje napięcia i mam takie pytanie
Przepływomierz mam tego typu http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=606 i która to jest wtyka od niego bo chciałbym sprawdzić czy dostaje jakieś napięcie i jakie napięcie powinien dostawać ??
[ Dodano: 2011-04-27, 17:43 ]
Teraz odkręciłem tą blache od przepływki i audi ładnie chodzi .
A co do gazu i benzyny to na gazie mi nie trzyma obrotów i się dławi a na benzynie to wcale nie chce teraz palić
[ Dodano: 2011-04-27, 17:41 ]
Witam uporałem się z usterką mam uszkodzony przepływomierz nie chcę się otwierać albo nie dostaje napięcia i mam takie pytanie
Przepływomierz mam tego typu http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=606 i która to jest wtyka od niego bo chciałbym sprawdzić czy dostaje jakieś napięcie i jakie napięcie powinien dostawać ??
[ Dodano: 2011-04-27, 17:43 ]
Teraz odkręciłem tą blache od przepływki i audi ładnie chodzi .