[B4 ABT] Dziwny problem z zapłonem. [wideo]
[B4 ABT] Dziwny problem z zapłonem. [wideo]
Witam.
Mam taki dość dziwny problem i nie mam pojęcia z czym to może się wiązać.
Przekrecam kluczyk na 1 pozycje, kontrolki sie zapalaja, przekrecam go dalej i nagle wszystkie kontrolki gasna i radio mi sie resetuje, tak jak by mi ktos odlaczyl aku po przekreceniu kluczyka. Przekrecam kluczyk jeszcze raz, zapalaja sie kontrolki ale auto juz nie odpali, tylko jakos dziwnie cos stuka w zegarach. Musze odlaczyc aku i wszystko jest ok ale sytuacja srednio co 1 tydz lub 2 sie powtarza.
Co to moze byc? Gdzie szukac problemu?
Zalaczam filmik jak wyglada ta proba odpalenia go
Mam taki dość dziwny problem i nie mam pojęcia z czym to może się wiązać.
Przekrecam kluczyk na 1 pozycje, kontrolki sie zapalaja, przekrecam go dalej i nagle wszystkie kontrolki gasna i radio mi sie resetuje, tak jak by mi ktos odlaczyl aku po przekreceniu kluczyka. Przekrecam kluczyk jeszcze raz, zapalaja sie kontrolki ale auto juz nie odpali, tylko jakos dziwnie cos stuka w zegarach. Musze odlaczyc aku i wszystko jest ok ale sytuacja srednio co 1 tydz lub 2 sie powtarza.
Co to moze byc? Gdzie szukac problemu?
Zalaczam filmik jak wyglada ta proba odpalenia go
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wydaja się być w po zadku,a ten stycznik to chyba chodzi o automat??jeśli tak to jest ok bo odpala na krótko.ja stawiałem na któryś z przekaźników ale nie mam pojęcia jak to sprawdzić
[ Dodano: 2011-04-23, 22:30 ]
dodam ze zaczęło się tak dziać po wypadku wcześniej nie miałem z nim żadnego problemu.potem nie chciało odpali na drugi dzień zapaliło dopiero i po naprawie postawiłem w garażu i już nie chciało odpalic
[ Dodano: 2011-04-23, 22:30 ]
dodam ze zaczęło się tak dziać po wypadku wcześniej nie miałem z nim żadnego problemu.potem nie chciało odpali na drugi dzień zapaliło dopiero i po naprawie postawiłem w garażu i już nie chciało odpalic
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Aku w sumie ma juz 7 lat z czego 3 lata byl odlaczony i uzywany sporadycznie. Problem pierwszy raz pojawil sie jakies pol roku temu, pozniej spokoj przez kilka miesiecy a nastepnie zaczelo sie to powtarzac coraz czesciej... Klemy czyscilem jakis czas temu i smarowałem smarem miedzianym. Moge w jakis sposob sprawdzic aku aby miec pewnosc ze to jego wina? Dodam ze w zimie zadnych problemow mi nie sprawial, nigdy sie nie rozładował.
I wytlumaczcie mi dlaczego odlaczenie minusowej klemy i ponowne podlaczenie pomaga?
I wytlumaczcie mi dlaczego odlaczenie minusowej klemy i ponowne podlaczenie pomaga?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: