[80 B4] Odgłos spod podłogi p.pasażera?
[80 B4] Odgłos spod podłogi p.pasażera?
Mam z tym odgłosem nie lada zagwozdke.
Przypomina turlający sie element w okolicy prawego przedniego progu, podłoga pod nogami pasażera z przodu.
Odgłos turlania wydobywa się przy ruszaniu, zmanie kierunku jazdy, hamowaniu. Ów odgłos jest dość cichy i stłumiony, a sam "skok" turlajacego się przedmiotu jest dość krótki, ale mnie wystarczająco irytuje.
Pierwszy mechanik -> górne mocowanie p.amortyzatora.
Wymieniłem i turlanie/chrobotanie jest nadal.
Drógi mechanik -> po jazdach testowych i ogladaniu spodu wraz zawieszeniem auta odp. NIE WIEM.
Ja podejrzewam jeszcze poduszke pod silnikiem.
A co Wy o tym myslicie.
Przypomina turlający sie element w okolicy prawego przedniego progu, podłoga pod nogami pasażera z przodu.
Odgłos turlania wydobywa się przy ruszaniu, zmanie kierunku jazdy, hamowaniu. Ów odgłos jest dość cichy i stłumiony, a sam "skok" turlajacego się przedmiotu jest dość krótki, ale mnie wystarczająco irytuje.
Pierwszy mechanik -> górne mocowanie p.amortyzatora.
Wymieniłem i turlanie/chrobotanie jest nadal.
Drógi mechanik -> po jazdach testowych i ogladaniu spodu wraz zawieszeniem auta odp. NIE WIEM.
Ja podejrzewam jeszcze poduszke pod silnikiem.
A co Wy o tym myslicie.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:03 przez Jack, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Może to głupie pytanie, ale patrzyłeś czy coś pod fotelem ci się nie turla.
Ja osobiście kiedyś miałem taką sytuacje w Fordzie windstarze że przy ruszaniu było straszne uderzenie,przy chamowaniu również,zatrzymałem się auto obejrzałem do okoła i nic wsiadłem jade i znów to samo, gdy już jechałem do mechanika to patrze a z tyłu między siedzeniami leży belka skrecza i się turla przy ruszaniu i chamowaniu uderzając o fotele.
Ja osobiście kiedyś miałem taką sytuacje w Fordzie windstarze że przy ruszaniu było straszne uderzenie,przy chamowaniu również,zatrzymałem się auto obejrzałem do okoła i nic wsiadłem jade i znów to samo, gdy już jechałem do mechanika to patrze a z tyłu między siedzeniami leży belka skrecza i się turla przy ruszaniu i chamowaniu uderzając o fotele.
Hehe.Rafalski82 pisze:Może to głupie pytanie, ale patrzyłeś czy coś pod fotelem ci się nie turla.
U mnie po zakupie też sie coś turlało.
Jak pogrzebałem pod siedzeniami to sie okazało, że w miejscu gdzie jest taki mały tunel podpierający fotel kierowcy od przodu ktoś zgubił kredki ołówkowe.
Po ich wydobyciu odgłosy turlania ustały. :mrgreen:
Witajcie Panowie,
No nie pod fotelem nic mi sie nie turla bynajmniej.
Odgłos dochodzi z okolicy progu - tuż pod stopami pasażera.
Poza tym mam wrażenie że to ciężki przedmiot.
Ale odnoszę wrażenie, że to "wróżenie z fusów" a mechanika nie mam dobrego.
Może polecicie jakiś warsztat w W-wie lub okolicach, co się na Audi 80 znają i mi nie powiedzą że "jest dobrze i tak ma być"
No nie pod fotelem nic mi sie nie turla bynajmniej.
Odgłos dochodzi z okolicy progu - tuż pod stopami pasażera.
Poza tym mam wrażenie że to ciężki przedmiot.
Ale odnoszę wrażenie, że to "wróżenie z fusów" a mechanika nie mam dobrego.
Może polecicie jakiś warsztat w W-wie lub okolicach, co się na Audi 80 znają i mi nie powiedzą że "jest dobrze i tak ma być"
- Rafalski82
- Forum Audi 80
- Rafalski82
- Forum Audi 80
Okey to dzisiaj albo jurto napiszę,bo dane mam w samochodzie,a siedzę w domku piwko pije ,więc niechce mi się schodzić.
[ Dodano: 2006-12-03, 19:42 ]
Pan Wojtek tel.722-03-13 lub tel.722-07-32
Blizne Jasińskiego ul.Warszawska 96 (tj.jadąc Górczewską w stronę Babic ze 2-3km za Lazurową po prawej stronie).
[ Dodano: 2006-12-03, 19:42 ]
Pan Wojtek tel.722-03-13 lub tel.722-07-32
Blizne Jasińskiego ul.Warszawska 96 (tj.jadąc Górczewską w stronę Babic ze 2-3km za Lazurową po prawej stronie).
Może to głupie ale sprawdź w schowku jak go "zdemontujesz" należy zdjąć z górnych zaczepów i sam opada
Ja miałem tak, że kupiłem auto i ciągle "dzwoniły" mi kasety a radio mam na cd więc się wkurzałem i nie mogłem znaleźć aż pewnego razu sprzątałem schowek i zobaczyłem za nim różne rzeczy, ogólnie smietnik, ale był tam właśnie te wkurzające kasety, okulary, paczka fajek z niemiecką banderolą i dużo innych rzeczy nawet nie wiedziałem że aż tyle tam może być
proponuje sprawdzić jeszcze tam
Ja miałem tak, że kupiłem auto i ciągle "dzwoniły" mi kasety a radio mam na cd więc się wkurzałem i nie mogłem znaleźć aż pewnego razu sprzątałem schowek i zobaczyłem za nim różne rzeczy, ogólnie smietnik, ale był tam właśnie te wkurzające kasety, okulary, paczka fajek z niemiecką banderolą i dużo innych rzeczy nawet nie wiedziałem że aż tyle tam może być
proponuje sprawdzić jeszcze tam
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może to rzeczywiście tulejka, ale byłoby to raczej stukanie, a nie odgłos turlania.
Sprawdź dolną część podłużnicy przedniej, może tam coś wpadło przez jakiś niezaślepiony otwór. Sprawdziłbym jeszcze ten próg.
Zobacz czy są wsztstkie zaślepki w dolnej części progu, jak są to spróbuj je wyjąć, może coś wypadnie. Ja miałem taki przypadek przy okazji robienia tzw. "przeszczepu" w mojej pierwszej B3. Jak otworzyłem próg to z jego środka wysypało się kilkanaście orzechów :shock: (jakieś gryzonie zrobiły sobie spiżarnie na zimę). Pojecia nie mam jak tam skubane wlazły. Może to Cię naprowadzi na jakiś trop.
Pozdrawiam.
Sprawdź dolną część podłużnicy przedniej, może tam coś wpadło przez jakiś niezaślepiony otwór. Sprawdziłbym jeszcze ten próg.
Zobacz czy są wsztstkie zaślepki w dolnej części progu, jak są to spróbuj je wyjąć, może coś wypadnie. Ja miałem taki przypadek przy okazji robienia tzw. "przeszczepu" w mojej pierwszej B3. Jak otworzyłem próg to z jego środka wysypało się kilkanaście orzechów :shock: (jakieś gryzonie zrobiły sobie spiżarnie na zimę). Pojecia nie mam jak tam skubane wlazły. Może to Cię naprowadzi na jakiś trop.
Pozdrawiam.