Audio w b4 avant
ponieważ mija się to z celem w podszybie dasz 10siątke które bedzie grało w szybe a dając syki w słupki będą grały wprost na twoje uszy:) wiesz jest takie coś jak system 3way ale to osobny temat tam sie robi niskie średnie i wysokie tony na każdym poziomie ale to nas nie interesuje bo to inne kwoty ale możesz poczytać o takim czymś na gogle
a ja podrzucę jeszcze
alpine-cda-7894rb jest pare serii niższe od mojej ale fukncje może mieć podobne
a ja podrzucę jeszcze
alpine-cda-7894rb jest pare serii niższe od mojej ale fukncje może mieć podobne
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:57 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
Yomul, Źródło dźwięku to jest podstawa więc tu nie szukałbym oszczedności. Szkoda ze bazujesz na alledrogo bo tam ceny często są kosmiczne np DEH P88RS widnieje za 2900zł i to w aukcji a normalnie chodzą 700 do 1200 w zależnosci czy to mkII czy mkI. Ale masz takie modele jak CDA-9847R, CDA-9835R, CDA-9855R i to nad którymś z tych trzech bym sie pochylił. wypisałem je w kolejnosci od technicznie słobszego do najlepszego i jak sie domyslasz cena tez rosnąco. Na Aledrogo 47 kosztuje 260zł, 35r 950zł i tu fenomen 55r 570zł!!! 35r to model kultowy i kochany wiec cena nie spada, ale 55r jest lepiej wyposażony i napewno lepszy dźwięk cd i radia. w sieci mozesz znalesc cała mase porównań i rankingów zeby samemu sie przekonać.
Więc zakładając ze zdecydójesz sie na grajka którgoś z tej trójcy i najlepiej i najekonomiczniej 9855r proponuje zapiąć reszte w ten sposob.
Wersja amatorska:
Hertz HSK 165 przód i HSK 135 tył na zwrotkach pasywnych zapiete pod czterokanałówkę. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę.
Wersja zaawansowana1:
Hertz HSK 165 przód zapiete pod czterokanałówke w bi ampingu na zwrotnicach aktywnych z radia. Pasywne wek. I wtedy darowałbym sobie tył. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę.
Wersja zaawansowana2:
Hertz HSK 165 przód i HSK 135 tył zapiete pod osobne czterokanałówki w bi ampingu na zwrotnicach aktywnych z radia. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę. Lub tez tył i sub zapiete pod czterokanałówkę bo 3 wzmaki to juz tłok.
Proponuje zacząc od najprostrzej opcji amatorskiej a z czasem mozesz sobie kombinować. O zaletach i zyskach na poszczególnych dalszych opcjach nie bede sie rozpisywał bo zabrakłoby klawiatury. wszelkie informacje znajdziesz w sieci. Tutaj sie zastanów która wersja ci najbardzie odpowiada i zaczniemy walke z zasilaniem i subem po podliczeniu kosztów.
Więc zakładając ze zdecydójesz sie na grajka którgoś z tej trójcy i najlepiej i najekonomiczniej 9855r proponuje zapiąć reszte w ten sposob.
Wersja amatorska:
Hertz HSK 165 przód i HSK 135 tył na zwrotkach pasywnych zapiete pod czterokanałówkę. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę.
Wersja zaawansowana1:
Hertz HSK 165 przód zapiete pod czterokanałówke w bi ampingu na zwrotnicach aktywnych z radia. Pasywne wek. I wtedy darowałbym sobie tył. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę.
Wersja zaawansowana2:
Hertz HSK 165 przód i HSK 135 tył zapiete pod osobne czterokanałówki w bi ampingu na zwrotnicach aktywnych z radia. Sub pod monoblok lub dwókanałówkę. Lub tez tył i sub zapiete pod czterokanałówkę bo 3 wzmaki to juz tłok.
Proponuje zacząc od najprostrzej opcji amatorskiej a z czasem mozesz sobie kombinować. O zaletach i zyskach na poszczególnych dalszych opcjach nie bede sie rozpisywał bo zabrakłoby klawiatury. wszelkie informacje znajdziesz w sieci. Tutaj sie zastanów która wersja ci najbardzie odpowiada i zaczniemy walke z zasilaniem i subem po podliczeniu kosztów.
Pep000
ALPINE CDE-9882RI a ten model ?
mowiles ze wybor wysmienity
nie jestem audiofilem chce po prostu by to ladnie gralo
a moglbys napisac w taki sosob abym to zrozumial ? jestem nowicjuszem odnosnie CA
zapiac pod 4 kanalowke ? itd ...
morel-tempo-6
brac ?
nie moge nigdzie znalesc na forum postu jak wykonac otwory dla piszczalek
wie ktos gdzie moge znalesc tego posta/posty ?
ALPINE CDE-9882RI a ten model ?
nie jestem audiofilem chce po prostu by to ladnie gralo
a moglbys napisac w taki sosob abym to zrozumial ? jestem nowicjuszem odnosnie CA
morel-tempo-6
brac ?
nie moge nigdzie znalesc na forum postu jak wykonac otwory dla piszczalek
wie ktos gdzie moge znalesc tego posta/posty ?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:57 przez Yomul, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli chodzi ci o otwory z tyłu to montujesz je w tapicerkę obok klamki lub tak jak w oryginale jest wycinasz otwornicą odpowiedni otwór obsadzasz syka przez np wklejenie go masą klejową a co do przodu jeśli posiadasz kształtki to ustawiasz je wiercisz dziurki na kabelek kształtki przykręcasz i tyle lub możesz wykonać coś takiego https://audi80.pl/b4-avant-tweetery-tyl-vt9889.htm tu masz rezanie tyłu ja osobiście dałem syki na wysokości klamki
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:58 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
To, że cyfry wyższe nie znaczy ze model lepszy(a czesto ludzie się na to łapią i płacą). Wybór był wyśmienity ale kiedy zacząłes kombinować i pokazywac inne modele poleciłem Ci cos znacznie lepszego i w dodatku tańszego.Yomul pisze: ALPINE CDE-9882RI a ten model ?
Przeczytaj sobie FAQ Bartka Nazara znajdziesz tam wszystko i jeszcze więcejYomul pisze:a moglbys napisac w taki sosob abym to zrozumial ? jestem nowicjuszem odnosnie CA
http://oofol.wrzuta.pl/plik/58lQpRw5IwI ... q_by_nazar
Możesz brać, ale nie próbowałem nigdy kombinacji z Tempo z HSK 135 więc na Twoim miejscu bym nie ryzykował i brał zamiast Tempo HSK 165 na przód.
[ Dodano: 2011-04-24, 12:11 ]
Przy HSK masz komplet akcesorii montażowych dla tweeterów i nie konieczne jest rezanie słupków
jeszcze jedna sprawa
glosniki na tyl to ktore dokladnie ?
bo na allegro sa tylko 130 nie ma 135
hertz-dcx-130
hertz-dsk-130
hertz-esk-130
te ostatnie raczej odpadaja bo sa lekko drogie )
chyba ze calkiem inne to prosilbym bardzo po podanie dokladnego modelu
pozdrawiam
glosniki na tyl to ktore dokladnie ?
bo na allegro sa tylko 130 nie ma 135
hertz-dcx-130
hertz-dsk-130
hertz-esk-130
te ostatnie raczej odpadaja bo sa lekko drogie )
chyba ze calkiem inne to prosilbym bardzo po podanie dokladnego modelu
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 14:59 przez Yomul, łącznie zmieniany 1 raz.
reasumujac wszystko:
Radio - ALPINE CDA-9855R
Glosniki przod - HERTZ HSK-165
Glosniki tyl - hm wlasnie co na tyl , a te nie byly by ?
http://allegro.pl/hertz-esk-130-150w-ku ... 30010.html
tylko 135 nie ma , sa tylko 130 ) czy to HSK , ESK .... itd
wygluszenie na drzwi to ile idzie siana ? jakies 200zl na 1 pare drzwi ?
a okablowanie jakie ? chodzi mi o konkretne rodzaje okablowania ktorymi mam podlaczyc wszystko do kupy , gdzie jak i ktoredy maja byc puszczone to juz wyczytalem z Twojego posta w dziale CA )
Radio - ALPINE CDA-9855R
Glosniki przod - HERTZ HSK-165
Glosniki tyl - hm wlasnie co na tyl , a te nie byly by ?
http://allegro.pl/hertz-esk-130-150w-ku ... 30010.html
tylko 135 nie ma , sa tylko 130 ) czy to HSK , ESK .... itd
wygluszenie na drzwi to ile idzie siana ? jakies 200zl na 1 pare drzwi ?
a okablowanie jakie ? chodzi mi o konkretne rodzaje okablowania ktorymi mam podlaczyc wszystko do kupy , gdzie jak i ktoredy maja byc puszczone to juz wyczytalem z Twojego posta w dziale CA )
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 15:08 przez Yomul, łącznie zmieniany 1 raz.