[B4 all] grzejace sie podswietlanie przycisków na konsoli
[B4 all] grzejace sie podswietlanie przycisków na konsoli
j.w i palenie sie zarówek od ich podswietlania co moze być przyczyną?? stabilizator napiecia na alternatorze czy stabilizator nap. w liczniku, czy raczej gdzies zle styka masa od tych przycisków pomocy
Ostatnio zmieniony 27 sie 2007, 20:48 przez TYGRYSQ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
U mnie też, się solidnie grzeją (te które jeszcze zostały, o czym za chwilę), ale się nie przepalają. Jak Ci przeszkadza ciepełko to polecam wstawić zamiast żarówek diody ze specjalnie wstawionym w cokół (taki sam jak w żarówkach) rezystorem. Tym sposobem dioda jest przystosowana do zasilania 12V, nie grzeje się i praktycznie nie ma możliwości przepalenia . Ja mam u siebie już 3 diody w podświetleniu i jestem happy. Każda następna przepalona żarówka jest wymieniana na diodę.
Sek w tym, że nie do każdego przycisku wstawisz tak łatwo diodęDanek pisze:U mnie też, się solidnie grzeją (te które jeszcze zostały, o czym za chwilę), ale się nie przepalają. Jak Ci przeszkadza ciepełko to polecam wstawić zamiast żarówek diody ze specjalnie wstawionym w cokół (taki sam jak w żarówkach) rezystorem. Tym sposobem dioda jest przystosowana do zasilania 12V, nie grzeje się i praktycznie nie ma możliwości przepalenia . Ja mam u siebie już 3 diody w podświetleniu i jestem happy. Każda następna przepalona żarówka jest wymieniana na diodę.
w sumie tak sie grzeją ze juzw niektórych topi sie plastik do czerwonego podswietlania i mam załozone zaróweczki 1.2 w hmm ale teraz spróbuje ledy
[ Dodano: 2007-08-28, 19:14 ]
moj ocjec ma 80 b4 ma mniej przycisków i u niego sie nie grzeją nie ma zadnych problemów w sumie u mnie ich jest cały pasek no nic spróbuje przezucic na ledy dzieki:)
[ Dodano: 2007-08-28, 19:14 ]
moj ocjec ma 80 b4 ma mniej przycisków i u niego sie nie grzeją nie ma zadnych problemów w sumie u mnie ich jest cały pasek no nic spróbuje przezucic na ledy dzieki:)