Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi b4 2,8 v6 coupe do sprzedania felgi i drewniane dekory

Prezentacja w/w od 1980 do 1996 lub od 1991 do 2000.
michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audi b4 2,8 v6 coupe do sprzedania felgi i drewniane dekory

Post autor: michalmoz » 25 kwie 2011, 16:26

Witam
Autko kupiłem we wrześniu , wcześniej miałem vw scirocco mkII (auto z dusza ale robię długie trasy a tamto było awaryjne.
Długo się zbierałem , żeby ją wam przedstawić autko jest z 1993 roku swoje latka ma ale jest w dobrym stanie :) instalacja LPG zwykła <czyli wystrzały gazu nieuniknione> dlatego dorobiłem dolot z kwasiaka ale opisze go za jakiś czas :) silnik po remoncie niecały tydzień temu ;/
PLANY NA NAJBLIŻSZY CZAS
wymiana felg na ' 17"
wymiana butli gazowej na większą bo teraz jest 40 a gazu wchodzi 28 litrów i za czesto musze jeździć na stacje ;/
wygłuszenie drzwi , zakup audio :) (myślę nad oryginalnym zestawem z młodszych audi chce mieć fabryczny dobrze grający zestawik
dopracowanie dolotu ,
montaż tempomatu ,
zmiana zderzaka - ten porażka (poprzedni właściciel wpadł w zimie nim do rowu i przy remoncie nie miał pieniędzy na oryginalny)
modyfikacja instalacji gazowej
naprawienie wskaźnika ciśnienia oleju (jest zwarcie gdzies na instalacji )
A o to kilka zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Proszę o jakieś komentarze , sugestie , podpowiedzi za co się zabrać na co zwrócić uwagę .
Pozdrawiam Michał ;)
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 20:16 przez michalmoz, łącznie zmieniany 4 razy.

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 25 kwie 2011, 16:36

Wszystko co musi być zrobione masz zawarte w swoich planach więc pozostaje czekać na efekty ;-) Autko fajne, climatronik, dobre serce, białe fotele i drewienko, fajne zestawienie, powodzenia <ok>

Awatar użytkownika
barto-team
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barto-team » 25 kwie 2011, 16:50

czy ona ma soczewe w lampie :?:

michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalmoz » 25 kwie 2011, 17:17

szoczewek z tego co wiem to nie ma moze tak to wyglada ale niestety nie mam ;/ moze kiedys :)

pawel_m
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawel_m » 25 kwie 2011, 18:53

Fajna Coupetka, ale mnie interesuje ten dolot z kwasiaka. Opisz go dokładniej :-).

Awatar użytkownika
kris4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kris4 » 25 kwie 2011, 19:20

Ale zderzak to chyba ktos ze zwyklego przerabiał, ale działaj i do modzenia
:-/

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 25 kwie 2011, 20:40

w v6 gazu strzałów nie będziesz miał. Tym się nie martw.
Ładna kupeja, jeśli na żywo i z bliska wygląda jak na fotach to dbaj o nią, bo ładnych coupe jest jak na lekarstwo.

Wymienił bym zderzak i... radio :)

michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalmoz » 25 kwie 2011, 21:57

slugs pisze:w v6 gazu strzałów nie będziesz miał. Tym się nie martw.
Ładna kupeja, jeśli na żywo i z bliska wygląda jak na fotach to dbaj o nią, bo ładnych coupe jest jak na lekarstwo.

Wymienił bym zderzak i... radio :)

własnie miałem w swojej v6 te wystrzały gazu ;( i w zimie nie wytrzymał ten plastykowy dolot rozerwało go na kilka części ;/ wtedy pojąłem decyzje ze nie kupuje nowego plastykowego tylko zrobię coś pożądanego i zrobiłem z kwasiaka.
radio bedzie wymieniane w maju lub czerwcu narazie nie wiem jakie wybrać ;/ muszę tez naprawić szyber dach bo nie działa od zakupu, widze ze z wrocka to bym moze w majówke podjechał do wrocka :)

michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalmoz » 09 cze 2011, 23:58

dawno sie nie odzywałem ale to nie znaczy ze obijałem :D MY CA progress
Obrazek
Obrazek
co juz zrobiłem ? : kupno radia symphony II plus przerobienie zeby obsługiwało USB :) <działa>
zamontowanie go bez niszczenia < usuwania > kratek nawiewu często ich używam i musiały zostać. poza tym wydaje mi sie ze ładnie sie zgrało z reszta <musze obudowac jeszcze climatronik i będzie git >
przestawienie włączników pod kierownice i dopasowanie do nich jakiejs obudowy < karton żywica i włókno szklane> :)
zakupienie 10 kg żywicy i 15 m2 maty szklanej i rozpoczęcie budowy skrzyń na drzwi pod głośniki 16 <dzis była juz próba szczelności i powiem ze jestem zadowolony opłacało sie zainwestować :)<drzwi nie obklejam żadna mata wygłuszająca nie ma potrzeby takiej >
jeszcze jutro troszkę podgładze skrzynie i czakac muszę do środy na sprzęcik :D w którego skład wejdzie 3 drorzny odseparowany zestaw firmy Rainbow <produkcja niemiecka > nie jakies chiny tajwan i t p. hehe do tego wzmacniacz przewody kondensator <chyba> i głosnik na tube ktora także zrobię z włókna szklanego <zakochałem sie w możliwościach tego materiału> aha budrzet na sprzet maks 2 tys
jak wszystko zagra ładnie to zabiore sie za obszycie skrzyń , i zabudowę słupków pod wysoko tonowe , w późniejszym czasie naprawa podsufitki <czarna z materiału takiego jak skrzynie i słupki zastanawiam sie nad alcantara > a w lipcu lub sierpniu uporządkowanie bagarznika zmiana butli z 40 na 50 litrow i wykonanie suba :) to tyle z planów chęci puki co jeszcze mam , trzymajcie kciuki za te rezanie :)pozdrawiam <sorki za błedy :P>

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 10 cze 2011, 00:06

michalmoz, zabudowa rzeźnicza. Zderzak kupiłeś jaki trzeba i spasowałeś
ten przód bo wcześniej się na trytki trzymał chyba jak widać po zdjęciach?

michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalmoz » 10 cze 2011, 08:28

gornik pisze:michalmoz, zabudowa rzeźnicza. Zderzak kupiłeś jaki trzeba i spasowałeś
ten przód bo wcześniej się na trytki trzymał chyba jak widać po zdjęciach?

zderzak kupiony , ale nie zamontowany bo nie mam tych uchwytow montazowych , bo debil -poprzedni własciciel <zreszta mechanik > wywalił te uchwyty jak montował zderzak od sedana.
zabudowa rzeźnicza.- tz?

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 11 cze 2011, 18:48

a po co Ci one? Bez nich się da, a jak chcesz koniecznie, to sam sobie je zrób. Przecież to tylko kawałek blachy wygięty w kształt C. Wiercisz potem w tym dziurę by śruba weszła i przykręcasz zderzak. Tak czy siak najważniejsze jest by zderzak był przykręcony tam gdzie są nadkola, bo wtedy na pewno nie spadnie ;-)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 12 cze 2011, 11:33

Jaki planujesz wzmacniacz do tego zestawu? Jaki woofer? Też jestem na etapie zbierania gratów do CA dlatego pytam :-P

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 12 cze 2011, 15:37

michalmoz, mam nadzieje że te boczki to czymś okleisz kolego ale moim zdaniem troszkę przesadziłeś z tą ich zabudową.Nie mniej jednak życzę powodzenia w dalszych planach i oczekiwanego wyniku gdy już je zakończysz.

michalmoz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalmoz » 12 cze 2011, 17:20

Bastek pisze:Jaki planujesz wzmacniacz do tego zestawu? Jaki woofer? Też jestem na etapie zbierania gratów do CA dlatego pytam :-P
kolego sam nie wiem , sprawy doboru sprzetu zastawiam chłopakowi mojej kuzynki pare lat temu był wicemistrzem europy w czystosci nagłosnienia wiec sie chyba zna, w środe wieczorem bede juz miał wszystko w domku to wrzuce na forum
luk448 pisze:michalmoz, mam nadzieje że te boczki to czymś okleisz kolego ale moim zdaniem troszkę przesadziłeś z tą ich zabudową.Nie mniej jednak życzę powodzenia w dalszych planach i oczekiwanego wyniku gdy już je zakończysz.
troszke przesadziłem ale dlatego ze pierwszy raz to robiłem w rzyciu na przyszłosc juz bede wiedział wszystko jak sie za to zabrac, kolego napisałem w planach dalszych ze jak wszystko bedzie ładnie grało to skrzynie ida do obszycia skóra lub alcantara.
slugs pisze:a po co Ci one? Bez nich się da, a jak chcesz koniecznie, to sam sobie je zrób. Przecież to tylko kawałek blachy wygięty w kształt C. Wiercisz potem w tym dziurę by śruba weszła i przykręcasz zderzak. Tak czy siak najważniejsze jest by zderzak był przykręcony tam gdzie są nadkola, bo wtedy na pewno nie spadnie ;-)
wiesz ja mam małe ceowniki ale czegos na 100% brakuje a ja nie chce robic druciarstwa chciałbym miec takie mocowanie jak było oryginalnie moze ma ktos fotke autka bez przedniego zderzaka ?? byłbym wdzieczny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi Coupe / Cabrio.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl