[b4 1z ] Lampy z angli ?
[b4 1z ] Lampy z angli ?
Witam . po małym " dzwonie" musiałem kupić maskę i parę innych rzeczy do mojego samochodu .. oraz miedzi innymi LAMPY przednie .. okazało się ,że są z Anglii ..pasują ale źle świeca .. ( chyba wszyscy się domyślają dla czego ) i tu mam pytanie ...
Czy te angielskie lampy można jakoś zrobić żeby świeciły po Polsku ?
czy wystarczy wymiana szklanej "polskiej " oprawy( klosza) co są na allegro za 15 zł . czy muszę wymienić cały reflektor za kilkadziesiąt czy kilkaset zł. ??
Czy te angielskie lampy można jakoś zrobić żeby świeciły po Polsku ?
czy wystarczy wymiana szklanej "polskiej " oprawy( klosza) co są na allegro za 15 zł . czy muszę wymienić cały reflektor za kilkadziesiąt czy kilkaset zł. ??
wystarcza szkła ale nie polecam tych za 15zl...
szkla dlatego , że ryflowania są inaczej ułożone.
znam sie na tym bo sprzedawałem kiedyś lampy samochodowe , i rózne sie trafiały
a szkieł za 15zl dlaczego nie polecam ponieważ płacisz za jakość to wyobraź sobie ,że ktoś musi na tym zarobić pewnie z 10zl czyli jak jest warte takie coś moze z 3zl....
kup szkła ale jakies dobrej firmy np DEPO , Hella ( oryginalne ) albo inne ale nie za 15zl bo serio to taki SHIT ze glowa mała i do tego rozne homologacje sa na nich np e13 a niewiem z jakiego panstwa to jest albo e11 to już wogóle bajka.
szkla dlatego , że ryflowania są inaczej ułożone.
znam sie na tym bo sprzedawałem kiedyś lampy samochodowe , i rózne sie trafiały
a szkieł za 15zl dlaczego nie polecam ponieważ płacisz za jakość to wyobraź sobie ,że ktoś musi na tym zarobić pewnie z 10zl czyli jak jest warte takie coś moze z 3zl....
kup szkła ale jakies dobrej firmy np DEPO , Hella ( oryginalne ) albo inne ale nie za 15zl bo serio to taki SHIT ze glowa mała i do tego rozne homologacje sa na nich np e13 a niewiem z jakiego panstwa to jest albo e11 to już wogóle bajka.
jak kolega mówi musisz zmienić same szkła a jak już to porządne
http://moto.allegro.pl/szklo-klosz-refl ... 00816.html
http://moto.allegro.pl/szklo-klosz-refl ... 00816.html
poco ma sie bawic w rozbieranie i przekladanie ,jescze coś połamie...maciek12 pisze:Jeżeli lampy sa firmy Hella, to wystarczy przy odbłyśniku przełożyć plastikowe mocowanie, aby kąt padania światła był inny... Natomiast przy Lampach BOSCH trzeba zmienić szkła i również przełożyć to mocowanie <wodka> Cena oryginalnego szkła BOSCHA to jakieś 60,- a helli jakieś 80,- <wodka>
lepiej same szkla wymienic z jakas dobra homologacja i policja juz sie nie przyczepi
Chwila... Chyba żeśmy się nie zrozumieli... Te lampy mają świecić, czy tylko policje odczepiać??? W takim razie po co odradzałeś koledze kupowania lipnych szkieł po 15 zł??? W dodatku poleciłeś mu firme DEPO, które robi identyczny syf, co te firmy po 15 zeta... W dodatku po co w lampie helli zmieniać szkło, skoro jest symetryczne??? No chyba, żeby sie wkurzyć, że po zmianie świeci tak samo...speckom pisze:poco ma sie bawic w rozbieranie i przekladanie ,jescze coś połamie...
lepiej same szkla wymienic z jakas dobra homologacja i policja juz sie nie przyczepi
W lampie Boscha zmiana szkła na oryginalne boschowskie da tyle, że nie będzie razić po oczach, bo będzie świecić poziomo... A gdzie doświetlanie pobocza?
Kolega chciał przerobić lampy, aby świeciły jak on to nazwał "po polsku", a nie żeby sie policja nie przyczepiała, a do tego jest potrzebne przełożenie mocowania, o którym wspomniałem wyżej...
dzięki za odpowiedzi .
Widzę że faktycznie chyba po prostu najprościej bedzie odłożyć kilka złotych i kupić oryginalne "Polskie " lampy . Myślałem ,że podmiana szkła za 15 zł wystarczy . Chyba się myliłem i chyba czas zacząć szukać jakiś używek .
A jakie są oryginalne albo po prostu dobre lampy co mógłbym kupić powiedzmy max 200 zł za komplet. ( oczywiście mogą być używane)
ps. ... może ktoś chce kupić fajne importowane lampy do B4 prosto z anglii?? za małą kase.
Widzę że faktycznie chyba po prostu najprościej bedzie odłożyć kilka złotych i kupić oryginalne "Polskie " lampy . Myślałem ,że podmiana szkła za 15 zł wystarczy . Chyba się myliłem i chyba czas zacząć szukać jakiś używek .
A jakie są oryginalne albo po prostu dobre lampy co mógłbym kupić powiedzmy max 200 zł za komplet. ( oczywiście mogą być używane)
ps. ... może ktoś chce kupić fajne importowane lampy do B4 prosto z anglii?? za małą kase.