Po wczorajszej wizycie w warsztacie mam kolejny problem, miałem zablokowany immobiliser na skutek upalonej wiązki od autoalarmu, w warsztacie odłączyli mi autoalarm i odblokowali immo, teraz odpala bez problemu. Jednak problem w tym, że cały czas jest zwarcie przy załączeniu tylnego światła przeciwmgłowego (spalony bezpiecznik w mgnieniu oka), przednie działają bez zarzutu, tylko pewnie z tyłu jakiś przewód styka się z innym i robi zwarcie, w związku z tym moje pytanie, czy wystąpienie upalenia się przewodów od autoalarmu, a w konsekwencji zablokowanie immo może być spowodowane zwarciem w tylnym świetle przeciwmgłowym?
Pytam, bo w tym warsztacie zostawiłem już naprawdę dużo pieniędzy, ale zbieram wszystkie rachunki, jak okaże się, że gdzieś popełnili błąd, to im nie odpuszczę, nie dlatego, żeby odzyskać parę groszy, ale dlatego, żeby nauczyć ich odpowiedzialnego podejścia do tego co robią, żeby nie naciągali innych, a potem kazali sobie płacić za błędy, które popełnili.
Pozdrawiam
[b4 1Z] tylne swiatlo przeciwmglowe - zwarcie
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
jedyne lampy ktore maja zwiazek z alarmem to kierunkowskazy, i nic wiecej,
przeciw mgielne nie
przeciw mgielne nie
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 18:32 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Alarm nie był zakładany fabrycznie, tylko kilka lat temu w warsztacie, przed lakierowaniem żadnych problemów, a teraz nie mogę dojść do ładu z tą elektryką…
To, że usuną zwarcie w klapie jest oczywiste, nawet dla nich, tylko nie wiem, czy mam podstawę, żeby ten alarm włączyć do sprawy. Wiem, że mogło się to stać zupełnie niezależnie od pobytu w warsztacie.
To, że usuną zwarcie w klapie jest oczywiste, nawet dla nich, tylko nie wiem, czy mam podstawę, żeby ten alarm włączyć do sprawy. Wiem, że mogło się to stać zupełnie niezależnie od pobytu w warsztacie.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80