[Audi 80 b4 2.0 ABK] Audiczka pływa ale nie stuka
[Audi 80 b4 2.0 ABK] Audiczka pływa ale nie stuka
witam.
Moim problemem z zawieszeniem jest to że auto jest strasznie miękkie, pływa po drodze wydawało by się że to zużyte amortyzatory ale na dołach nic nie stuka i nie puka czyli nie dobijają jak myslicie co to może jeszcze być?
Moim problemem z zawieszeniem jest to że auto jest strasznie miękkie, pływa po drodze wydawało by się że to zużyte amortyzatory ale na dołach nic nie stuka i nie puka czyli nie dobijają jak myslicie co to może jeszcze być?
Kiedyś kupiłem tanie amorki firmy GPD. Nie dało się na nich jeździć... były bardzo miękkie. Bujało autem na wszystkie strony, a podczas przyśpieszania bardzo podnosił się przód auta. Żeby było śmiesznie... pojechałem na stację diagnostyczną i okazało się,że tłumienie w normie (60%). Wywaliłem ten badziew (chociaż był nowy), założyłem KAYABA (cena przystępna...jakość relatywnie dobra).
Oczywiście tulejki na sankach jak najbardziej do sprawdzenia... jak pisał kolega BorysTDI, <ok>
[ Dodano: 2011-02-28, 16:52 ]
Zapomniałem wspomnieć o geometrii :idea:
Oczywiście tulejki na sankach jak najbardziej do sprawdzenia... jak pisał kolega BorysTDI, <ok>
[ Dodano: 2011-02-28, 16:52 ]
Zapomniałem wspomnieć o geometrii :idea:
do tego panowie jest taki motyw ze jak rusze ostro tzn pelny ogien ;D to gdy kola kreca sie w miejscu to rzuca mi kierownica w prawo i w lewno jakos tak dziwnie mysle ze to moze bedzie od tego ze mechanizm roznicowy przezuca z lewego na prawe kolo ale jest to troche watpliwe a wy co o tym myslicie??
malan, Sprawdź amorki, luzy w tulejach sanek,tulejach wachaczy, sworzni wachaczy, drążkach kierowniczych,poduszkach mc phersona ... a jak tam będzie ok. , to sprawdź geometrię.
[ Dodano: 2011-02-28, 18:15 ]
[ Dodano: 2011-02-28, 18:15 ]
Takie zjawisko może występować, gdy koła gwałtownie zmieniają przyczepność do podłoża.malan pisze:do tego panowie jest taki motyw ze jak rusze ostro tzn pelny ogien ;D to gdy kola kreca sie w miejscu to rzuca mi kierownica w prawo i w lewno jakos tak dziwnie mysle ze to moze bedzie od tego ze mechanizm roznicowy przezuca z lewego na prawe kolo ale jest to troche watpliwe a wy co o tym myslicie??
nie, nie wymienialem nic ale kto wie co robil poprzedni wlasciciel ja kupilem audiczke w bardzo zlym stanie i remontuje sobie ja sam bez niczyjej pomocy chce sam stworzyc cos fajnego z kupy zlomu i jak narazie mysle ze dobrze mi idzie choc powiem wam ze moje fundusze nie sa zbyt wysokie bo nie chce brac na to pieniedzy od rodzicow a nie pracuje heh wstawie zdjecia jak osiagne jakis tam juz cel ktory sobie wyznaczylem mam nadzieje ze nie zahacze o agro tuning choc pewnie wielu z was bedzie go za taki uwazac bo z tego co widze to nie ktorzy pakuja w swoje wozy 5x tyle co samo auto kosztowalo
-
- Forum Audi 80
Witajcie.Mam pewien problem,od jakiegoś czasu słyszę stukanie z przodu podczas jazdy po nierównościach,dziurach,przejazd kolejowy itp,byłem na dwóch stacjach diagnostycznych i w zawieszeniu jest wszystko w porządku,tak więc teraz nie wiem co może być,poduszki silnika,amortyzatora,maglownica???Proszę Was o rady i pomoc z Waszego doświadczenia.
wymień gumy na stabilizatorze, mi tak samo stukało i jeździłem tak rok z tym stukaniem wymieniłem wszystko co trzeba było i dalej stukało, w końcu pojechałem do kumpla na stację i mówię mu żeby mi sprawdził przód że dalej coś stuka.
pokołysałem samochodem na boki i zauważył że gumy na stabilizatorze do wymiany a nie było tego widać żeby coś tam było nie tak, nawet jak wyciągłem stare orginalne to były dobre tylko trochę cieńsze niż nowe i były twarde.
Założyłem nowe to się zdziwiłem że nic nie puka nie stuka jest cisza i mogę się cieszyć przyjemością z jazdy <ok>
takie bele gów..o a ja nie wiedziałem co jest i na stacji też tego nie wykryli.
pokołysałem samochodem na boki i zauważył że gumy na stabilizatorze do wymiany a nie było tego widać żeby coś tam było nie tak, nawet jak wyciągłem stare orginalne to były dobre tylko trochę cieńsze niż nowe i były twarde.
Założyłem nowe to się zdziwiłem że nic nie puka nie stuka jest cisza i mogę się cieszyć przyjemością z jazdy <ok>
takie bele gów..o a ja nie wiedziałem co jest i na stacji też tego nie wykryli.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80