Witam.
Mam silniczek 1.8 RU. Ostatnio zauważyłem, że z kolektora ssącego z kanału wodnego puszcza mi lekko płyn chłodzący. Zaiste padła uszczelka pod kolektorem.
Patrzałem dzisiaj, gdzie są śruby trzymające kolektor i znalazłem tylko 5 z 6 śrub, więc dałem sobie spokój. Czy ta szósta jest gdzieś schowana? czy trzeba odkręcać kolektor wydechowy? śruby od wydechowego są tak skorodowane że nie ma szans, aby coś z tym zrobić. Jak najprościej wymienić tę uszczelkę?
[1.8 RU] Wymiana uszczelki pod kolektorem ssącym
[1.8 RU] Wymiana uszczelki pod kolektorem ssącym
Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 20:19 przez Puca999, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Nikt nie napisał to ja momze pomoge. Nie trzeba odkręcac kolektora wydechowego wystarczy zdemontowac obudowe filtra powietrza i jest dostęp, trzeba miec tylko dlugi klucz imbusowy rozmiar 6. Koszt uszczelki pod kolektor ss to 10-12 zl glaser i uszczelka pod tzw płaszcz wodny z ktorego kapie ci plyn to 4 zl. pozdrawiam.
Nikt nie napisał to ja momze pomoge. Nie trzeba odkręcac kolektora wydechowego wystarczy zdemontowac obudowe filtra powietrza i jest dostęp, trzeba miec tylko dlugi klucz imbusowy rozmiar 6. Koszt uszczelki pod kolektor ss to 10-12 zl glaser i uszczelka pod tzw płaszcz wodny z ktorego kapie ci plyn to 4 zl. pozdrawiam.