[ 1.9 TDI 1Z ] Temperatura pracy wentylatorów chłodnicy w 1Z
[ 1.9 TDI 1Z ] Temperatura pracy wentylatorów chłodnicy w 1Z
Witam Wszystkich. Mam takie pytanie,przy jakiej temperaturze pracy silnika uruchamiają się wentylatory chłodnicy jeśli chodzi o silniki TDI 1Z ? Pytam, bo zachodzi podejrzenie że być może kable od tych wentylatorów w moim TDI zostały żle podłączone do płytki rezystacyjnej. Proszę o odpowiedz. Z góry dziękuję . Jarek
Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 20:40 przez jaro81, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Odgrzewam. Mam pytanie co do załączania się wentylatorów przy włączonej klimie. Czy po uruchomieniu klimy od razu powinien włączyć się wentylator ? U mnie się nie włącza, a ogólnie nawet z wyłączoną klimą załącza się za wcześnie bo potrafi już przy 88'C - 90'C jeden wentylator a drugi 92-93'C :-> Myślę że za wcześnie, bo jadąc spokojnie w trasie raz się załączy a raz wyłączy chociaż temp. nie przekracza 90'C. ( Na zegarach przy spokojnej jeździe mam 87-89'C )
[ Dodano: 2014-08-09, 10:18 ]
Mój temat już ogarnięty. Kupiłem czujnik (termowłącznik) FAE -60zł temp. 95'C i 102'C założyłem i powinno być ok. bo jeszcze nie zagrzałem silnika do tylu stopni żeby się włączył. Na starym czujniku było wybite tylko 85'C więc ktoś kiedyś założył zły czujnik :roll:
[ Dodano: 2014-08-09, 10:18 ]
Mój temat już ogarnięty. Kupiłem czujnik (termowłącznik) FAE -60zł temp. 95'C i 102'C założyłem i powinno być ok. bo jeszcze nie zagrzałem silnika do tylu stopni żeby się włączył. Na starym czujniku było wybite tylko 85'C więc ktoś kiedyś założył zły czujnik :roll: