Witam,
Mam pytanko,
Czy żeby dostać się do silniczków klimatronika sterujących klaplami nawiewu trzeba zdejmować deskę? Czy może wystarczy zdemontować schowek lub półkę pod nogami kierowcy?
Klapki mam zablokowane w jednej pozycji tzn nawiew do kabiny. Wciskając przyciski nawiewu na nogi lub na szybę na panelu klimatornika słyszę tylko kilkusekundowe rzężenie i kierunek powietrza nie zmienia się.
W kanale testowym klimatronika wyskakują błędy 13.1 oraz 15.7 czyli:
13.1 (G114) Potencjometr silnika klapy nogi/odszraniacz, ciągła przerwa, *13.1 (zobacz poniżej)
15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana
Da się to zniwelować prostym czyszczeniem silniczków?
Z góry dzięki za podpowiedzi!
[B4 All] Dostęp do silniczków klimatronika
No właśnie dziś rozebrałem półkę pod kierownicą i jest tam widoczny silniczek od nawiewu na nogi. Niestety nie widzę sposobu aby go w tak łatwy sposób wymontować. Góra to wogóle niedostępna. Zostanie rozmontowanie dechy. / Wymienię przy okazji nagrzewnicę /.
Pytanko czy ktoś wie czy ewentualnie można wsadzić silniczek kkapy klimatronika z Audi 100 C4 ? widziałem taką na szrocie z klimatronikiem.
Pytanko czy ktoś wie czy ewentualnie można wsadzić silniczek kkapy klimatronika z Audi 100 C4 ? widziałem taką na szrocie z klimatronikiem.