[B4 ABK] Smierdzi mi gazem lub paliwem
[B4 ABK] Smierdzi mi gazem lub paliwem
witam wszyskich mam, taki problem a mianowicie jak odpale na zimnym silniku i wlacze nawiew śmierdzi mi ze środkowych kratek czego to wina . jak sie zagrzeje i przelaczy na naz z benzyny juz tak nie wali co mam z tym robic
-
- Forum Audi 80
Mam podobnie ale przyczyny jeszcze nie znalazłem
https://audi80.pl/80-b3-bp-lpg-pm-18 ... t49367.htm
https://audi80.pl/80-b3-bp-lpg-pm-18 ... t49367.htm
po pierwsze napisz czy śmierdzi gazem czy paliwem bo z tematu można wnioskować jedno a z opisu drugie jeżeli śmierdzi paliwem to jedyna rzecz jaką można zrobić to szukać przecieku czyli przejrzeć dokładnie układ paliwowy czy gdzieś nie ma nieszczelności gaż to samo tylko że z gazem warto pojechać do gazownika ewentualnie starym sposobem rozpuścić mydło i na załączonym silniku oczywiści na gazie smarować lekko wszystkie łączenia sprawdzając czy nie puszcza bąbli ale radził bym pierwszy czyli do gazownika podjechać jest jeszcze trzecia możliwość o której wspomniał kolega shellah uszczelka na kolektorze już przepuszcza i wbrew pozorom wcale nie musi jak to powiedziałeś "pierdzieć" bo może dopiero się zaczynać wydmuchiwać i spaliny idą do komory silnika. pozdr
Darek.K pisze:po pierwsze napisz czy śmierdzi gazem czy paliwem bo z tematu można wnioskować jedno a z opisu drugie jeżeli śmierdzi paliwem to jedyna rzecz jaką można zrobić to szukać przecieku czyli przejrzeć dokładnie układ paliwowy czy gdzieś nie ma nieszczelności gaż to samo tylko że z gazem warto pojechać do gazownika ewentualnie starym sposobem rozpuścić mydło i na załączonym silniku oczywiści na gazie smarować lekko wszystkie łączenia sprawdzając czy nie puszcza bąbli ale radził bym pierwszy czyli do gazownika podjechać jest jeszcze trzecia możliwość o której wspomniał kolega shellah uszczelka na kolektorze już przepuszcza i wbrew pozorom wcale nie musi jak to powiedziałeś "pierdzieć" bo może dopiero się zaczynać wydmuchiwać i spaliny idą do komory silnika. pozdr
Odpowiedz mocno po czasie , a problem juz opanowany przyczyna do wyminiany przewody idace z filterkiem do listwy wtryskiwaczy , były za twarde wiec nie dala opaska temu rady