Po bardzo dużym szukaniu i czytaniu widziałem na naszej stronie forum że dużo ludzi mówi że jeden czujnik niskiego ciśnienia ma być NC a wysokiego NO Że niby dwa inne I to dużo takich postów jest.
A zaglądając do pinologi AC lub MC. Pin 17-wyłącznik wysokiego ciśnienia. Pin-19 wyłącznik niskiego ciśnienia. Czyli obydwa NC.
Wiec z tego wychodzi że albo ludzie mówią źle albo pinologia kłamie. I kogo słuchać? Bo mi poleciał czujnik wysokiego ciśnienia (biały) i nie wiem bo miałem problemy przy sprawdzaniu.
Po drugie dlaczego MC dynamiczna kontrola ciśnienia oleju nic nie wskazuje na uszkodzony czujnik?
I jeszcze jedno mam kombinowany czujnik niskiego ciśnienia bo jest czarny nie znacie może jakie to ciśnienie tego czujnika o takim kolorze? Bo prawidłowo powinien być niebieski chyba?
[B4 ALL] Czujniki ciśnienia oleju
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Poszukuje czujnika NC (jak niebieski) ale o ciśnieniu około 0.8bar morze ktoś się spotkał z takim?
I bardzo bym prosił o informacje od użytkowników z silnikami ABT ABK którzy mają dodatkowe wskaźniki. By podli mi wartości ciśnienia przy obrotach 1tyś 2tyś 3tyś 4tyś 5tyś 6tyś. Bardzo był bym wdzięczny
I bardzo bym prosił o informacje od użytkowników z silnikami ABT ABK którzy mają dodatkowe wskaźniki. By podli mi wartości ciśnienia przy obrotach 1tyś 2tyś 3tyś 4tyś 5tyś 6tyś. Bardzo był bym wdzięczny
Dla ABK:Jarewa pisze:I bardzo bym prosił o informacje od użytkowników z silnikami ABT ABK którzy mają dodatkowe wskaźniki. By podli mi wartości ciśnienia przy obrotach 1tyś 2tyś 3tyś 4tyś 5tyś 6tyś. Bardzo był bym wdzięczny
silnik zimny tj do około 50 stopni temp. wody - ciśnienie 5 barów lub więcej już na biegu jałowym (wskazówka leci powyżej 5)
silnik gorący - na jałowym mam 1 bar potem stopniowo wzrasta ciśnienie wraz z obrotami, a przy około 2500 obr ciśnienie osiąga 5 barów.