Witam,
Jakiś czas temu założyłem do audicy (do tyłu) komplet zawieszenia Kayaba (gazowe amortyzatory + sprężyny) co trochę kosztowało Teraz czeka mnie przymusowy remont przedniego zawieszenia ponieważ obecny sprzet jest na wykończeniu a przegląd się zbliża więc trzeba to zrobić jak najszybciej. Problem polega na tym, że nie mam zbyt dużo funduszów... Chciałem założyć tak samo gazowe Kayaby do przodu ale kosztują one 150zł sztuka... Do tego dochodzą sprężyny, które zapewne będą kosztowały ~100zł Plus tulejki, sworznie, które mam już na szczęście zakupiony więc koszt dość znaczący.
Zastanawiałem się, czy nie będzie jakiś efektów ubocznych w prowadzeniu gdy do przodu włożę np. Kayaby OLEJOWE (ponieważ kosztują około 90zł) a z tyłu są gazowe
Jakie firmy polecacie prócz Kayaby? Widziałem gazówki Delphi za 130zł, czy są one dużo gorsze? Wiem, że Kager, GH mogę sobie odpuścić.
Mówiąc w skrócie: jak zrobić, by było dobrze i tanio
[80 B3 3A] Wymiana zawieszenia z przodu
websterpl, odradzam Ci zakup amorków marki delphi założyłem je w autku rodziców i po 2 miesiącach auto nie jeździło po drodze a wręcz pływało jak już to zakup KYB albo Bilsteina. Osobiście mam założone KYB olejowe na przodzie w swojej Niuńce i autko śmiga elegancko także polecam u mnie koszt zakupu do przodu wyniósł 240zł za amorki