[B4 All] Wymiana zawieszenia-jakie części
[B4 All] Wymiana zawieszenia-jakie części
Witam szanownych kolegów mniej więcej za dwa miesiące chciałbym zacząć brać się za wymianę zawieszenia i hamulców nie bardzo się na tym znam a mechanikom nie wierzę więc moje pytanie dotyczy części jakie trzeba wymienić dokładnie mówiąc chodzi mi o to czy ktoś może wypisać mi części które są potrzebne do odnowienia całego zawieszenia ( np; tuleje-stabilizatory-gumy itp) jeżeli sam kupie sobie wszystkie części to będę pewniejszy o to co mam zamontowane do tego jakie tarcze i klocki czy to mają być jakieś specjalne żeby więcej wytrzymały a na koniec żeby było solidnie to może jakieś nazwy producentów żeby nie były to części z najniższej półki lepiej wstawić lepsze-- chyba??--wiem że to wiele ale jeżeli ktoś robił to co ja planuje to wie co mi po głowie chodzi proszę liczne wypowiedzi
Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 13:48 przez Darek.K, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego musisz postudiować troche forum:P znajdziesz tu wszystko co cie interesuje:) a zawiecha to podstawa: tuleje wachaczy,sanek, tylnej belki, sworznie wachaczy,łaćzniki stabilizatora ...itp ale nie podejrzewam żebyś musiał wszystko wymieniać bo to nie ma sensu jedź na stację diagnostyczną i będziesz wiedział co masz nie tak w audicy:) i wtedy wymieniaj:P
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Firmy elementów zawieszenia to Febi, Lemfoorder, TRW
Tarcze i klocki to ATE, Brembo, Ferodo, TRW
Elementy zawieszenia to
1. Tuleje wahacza 8 szt.
2. Sworznie zwrotnicy 2 szt
3. Łączniki stabilizatora 2 szt
4. Tuleje drążka stabilizatora 2 szt
5. Tuleje ramy pomocniczej (sanek) 4 szt
6. Amortyzatory 2 szt
7. Poduszki amortyzatora z łożyskami 2 szt
8. Końcówki kierownicze 2 szt
9. Osłony amortyzatora z odbojami 2 szt
To chyba wszystko :mrgreen:
Tarcze i klocki to ATE, Brembo, Ferodo, TRW
Elementy zawieszenia to
1. Tuleje wahacza 8 szt.
2. Sworznie zwrotnicy 2 szt
3. Łączniki stabilizatora 2 szt
4. Tuleje drążka stabilizatora 2 szt
5. Tuleje ramy pomocniczej (sanek) 4 szt
6. Amortyzatory 2 szt
7. Poduszki amortyzatora z łożyskami 2 szt
8. Końcówki kierownicze 2 szt
9. Osłony amortyzatora z odbojami 2 szt
To chyba wszystko :mrgreen:
jeszcze jedno pytanie chciałbym żeby te zawieszenie było trochę niższe czy ma ktoś morze zdjęcia takiego zawieszenie nie bardzo wiem jak to wygląda a chciałbym nieznacznie ją obniżyć ale tak żeby pozostać przy seryjnych oponach i nie wiem ile czy przód i tył tak samo czy może przód więcej niż tył możecie coś poradzić
-
- Forum Audi 80
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Ja powiem tak sworzeń wahacza Lamforder u mnie w mieście 150zl szt. Febi 55zl końcówka drążka Febi 26zl szt. Lamforder chyba 70zł poduszki amortyzatora + łożysko Boge 55zł (sklep internetowy) tuleje wahacza Boge 14zl szt.(sklep intenetowy)
http://e-autoparts.pl/ tu kolego sobie zobacz
Szukaj kogoś kto ma zniżki w IC można duuuuuuuużo taniej wyrwać fanty np sworzeń wahacza ruville 55zł , moog 78 zł oczywiście to są ceny bez rabatów, po rabacie wyjdzie parę/paręnaście zł taniejHołowczyc20 pisze:Ja powiem tak sworzeń wahacza Lamforder u mnie w mieście 150zl szt. Febi 55zl końcówka drążka Febi 26zl szt. Lamforder chyba 70zł poduszki amortyzatora + łożysko Boge 55zł (sklep internetowy) tuleje wahacza Boge 14zl szt.(sklep intenetowy)
-
- Forum Audi 80
- karolas123
- Forum Audi 80