Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 20v 7A] Gaśnie jak się zagrzeje

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
Elemel87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Elemel87 » 04 maja 2011, 03:24

I autko jest już u mnie :->
Co się okazało że aparat zapłonowy puszcza olej,dostał się do czujnika halla i zrobił zwarcie z przewodów zeszła otulina i to był ten problem tylko że potrzebuje nowa zębatkę bo ta jest do niczego i mam też jedno pytanie czy idzie jakoś uszczelnić aparat czy już do wymiany,halla już mam potrzebuje samą zębatkę lub ewentualnie cały aparat w rozsądnej cenie ;-)

[ Dodano: 2011-05-04, 13:08 ]
Co do aparatu to zębatka mosiężna na allegro to koszt 100zł +wysyłka ale gorzej z uszczelnieniem dziada ponieważ u mnie jest uszczelnienie filcowe.Miedzy jedna a drugą tulejka w aparacie znajduje się filc a ułożony jest tak że po środku nie jest łączony tylko jest rowek żeby spływał nim olej ale problem jest w tym że ten filc odkleił się od jednej wewnętrznej ściany aparatu i się zaciska olej nie ma którędy wrócić i wywala go halla.Dzisiaj mam zamiar wybić dolna tulejkę wyciągnąć filc wymyć go i podkleić na jakiś klej bo innego rozwiązania nie widzę z tym aparatem.Na allegro znalazłem za 200zł taki sam aparat niby nie sączy ale jest z plastikowa zębatka i w sumie to tez lipa nie wiem czy się nie rozleci bo słyszałem ze jest taka możliwość jeśli zęby są słabe bo pracowały w innym silniku i mogą wysypać się po paru km.I teraz prosiłbym o rade co robić lub np numery aparatu który nie ma filcu a np oring.

Moje numery aparatu

Z 515
0 237 522 013
034 905 205J

Bo jęsli np kupie taki sam też z filcem to lepiej kupić zębatkę mosiężną i bawić się z moim bo w tamtym też może po czasie zakisnąć się ten rowek :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl