[all] wyłanczajace sie radio
[all] wyłanczajace sie radio
mam taki problem wylancza mi sie radio jak je podglosze znacznie skale mam tam do 37 a jak wezme na 20 to sie wylancza i wlancza na pastoju do 15 w zaleznosci od piosenki jesli mocniejszy jest bass to na skali mniej wystarczy i sie wylancza
jak zauwazylem radio + ma bezposrednio o klemy pociagniety a - gdzies tam od czegos w srodku i nie wiem o co halo alternator laduje dobrze
jak zauwazylem radio + ma bezposrednio o klemy pociagniety a - gdzies tam od czegos w srodku i nie wiem o co halo alternator laduje dobrze
Jak Ci się wyłącza radio to tracisz pamięć stacji radiowych i ustawień? No i co ważne jak masz je podłączone tzn. pamięć pod ten sam + co praca radia (zmostkowany czerwony z zółtym), czy oddzielnie? Jeżeli nie traci Ci ustawień a masz zmostkowany to wina nie leży raczej po stronie podłączenia zasilania. Bardzo możliwe, że radio jest zabezpieczone przed przegrzaniem lub coś podobnego i jak za bardzo dasz czadu to się wyłącza - ale wtedy nie będziesz tracił pamięci.
szkola za fatykę, bo skoro ma być dobrze to musisz dać nowe przewody. Kabel do plusa z aku i masy może być z budy; przewody o przekroju (4mm2) i będzie dobrze. Pamiętaj aby na przewodzie zasilającym + dać bezpiecznik 10-20A. Orginalnie w audi do podłączenia radia są okropnie cienkie i dlatego ten problem.dr.lolek pisze:a moge podac + np z zapalniczki albo spod stacyjki??
Spod zapaliczki nie podawaj, bo jak włączysz jeszcze jakiś dosyć prądożerny odbiornik pod zapalniczkę to będziesz palił bezpiecznik, albo instalację. Spróbuj teraz doraźnie pociągnąć inny - grubszy przewód prosto od aku. Nie przez grodź - tylko przez szybę, żeby na próbę zobaczyć, czy tak będzie działo się nadal. A tak z ciekawości spytam - jakie masz radio? Powiem Ci szczerze, że pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Logicznie rzecz ujmując to Tomek może mieć rację.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
sprostowanie -
masakra, to co tu czytam, ori przewody nie sa za cienkie, wina obarcz bardziej rzezbe w instalacji i tego co ci przepil ori kostke czy tez ja zniszczyl,
na swoich ori przewodach w ori instalcji radia mialem kiedys blaupunkta co dawalem nim czadu jak sie dalo, i na wlasnie tych "cienkich przewodach"
masakra, to co tu czytam, ori przewody nie sa za cienkie, wina obarcz bardziej rzezbe w instalacji i tego co ci przepil ori kostke czy tez ja zniszczyl,
na swoich ori przewodach w ori instalcji radia mialem kiedys blaupunkta co dawalem nim czadu jak sie dalo, i na wlasnie tych "cienkich przewodach"
przeciez w ori instalcji jest to pod wspolnym bezpiecznikiemkojak85 pisze:Spod zapaliczki nie podawaj
sciagnalem cala deske rozdzielcza to od razu nagrzewnice wymienie, co do tego problemu to jakis tam porzadek z kablami zrobie bo masakra kilka odcietych nie poizolowanych itd zauwazylem ze pod jedna strone mialem jeszcze 2 glosniki jak dalem jeden bylo troche lepiej ze sie nie wylanczalo ale przy 25 glosnosci wylaczylo sie przewod + mial jakies 4mm pociagne teraz z innego miejsca + skoro mam wszystko na wierzchu
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Fighter001
- Forum Audi 80