[1.8 SF] wyciek spod podstawwy filtra oleju
[1.8 SF] wyciek spod podstawwy filtra oleju
Koledzy pomozcie! wymienilem juz 3 uszczelki pod podstawa filtra oleju dawalem na silikonie, zmienilem obydwa czujniki cisnienia oleju, zalozylem nowe sruby mocowania podstawy i dalej mi cieknie spod podstawy olej. ogladalem podstawe z kazdej strony i nie widac sladow pekniec na podstawie. za kazdym razem jak sciagalem podstawe czyscilem ja z uszczelek tak jak i miejsce na bloku silnika, pomimo tego wszystkiego dalej sie leje. co robic? szukac nowa podstawe? pomocie!
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 20:08 przez helmut87, łącznie zmieniany 1 raz.
akoledzy a podstawa moze byc peknieta? bo jest rowna i za kazdym razem jak sciagam i zakladam nowa uszczelke to czyszcze odtluszczam i dopiero wtedy daje silikon a to zaczyna lac po kilkunastu sekundach od odpalnia auta jak dostanie ciscnienie i troszke sie nagrzeje. taka mam teorie bo im bardziej sie nagrzewa tym mocniej cieknie czyli bardziej rozszerza sie szczelina pekniecia w podstawie. tak mi sie wydaje czy zle mysle? :?:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- misiek_gda
- Forum Audi 80
- Kontakt:
filtr oleju juz jest 3 za kazdym razem jak zmienialem to uszczelki i filtr. juz pracuje nad tym wyciagnalem podstawe i chce jej zrobic goraca kapiel moze jak nie widac golym okiem to bedzie widac jak sie szczelina rozszerzy. a jesli nie to bede szukal pekniecia na bloku silnika choc mam nadzieje ze na bloku nie powinno byc bo to zeliwo a nie aluminium jak podstawa.