Witam
Zmieniałem ostatnio w swoim samochodzie silnik, wraz ze skrzynią i po zmianie nie działa mi wogóle wskaźnik temperatury, nie wychyla sie ani troszkę.
Czujnik odpada ponieważ po zwarciu kabli od czujnika wskaźnik od temperatury także nie wychyla się jedyne co można zaobserwować to stuk załanczania przekaźnika od zapłonu
tego:
sprawdzałem na licznikach VDO i UN4 i w obu przypadkach jest to samo
Co o tym myślicie? jest to wina jakiegoś przekaźnika? ponieważ wyjmowałem coponiektóre i nie wiem czy dobrze są powkładane
[B3 ABT] problem z temperaturą i zawyża prędkość
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja wiem ze ten przekaźnik jest od pompy paliwa.
Zerwany kabel odpada ponieważ po zwarciu kabli w kostce od czujnika stuka właśnie w tym przekaźniku od pompy jakby coś załanczał - czyli kabel nie
Kolejna rzeczą która nie działa to silniczek od pompki spryskiwaczy
Na pewno winny jest ty któryś z przekaźników, ponieważ jak już wcześniej pisałem powyjmowałem je i nie wiem czy w dobrej kolejności je powkładałem.
Tylko który z przekaźników jest odpowiedzialny za spryskiwacze i temperaturę
Zerwany kabel odpada ponieważ po zwarciu kabli w kostce od czujnika stuka właśnie w tym przekaźniku od pompy jakby coś załanczał - czyli kabel nie
Kolejna rzeczą która nie działa to silniczek od pompki spryskiwaczy
Na pewno winny jest ty któryś z przekaźników, ponieważ jak już wcześniej pisałem powyjmowałem je i nie wiem czy w dobrej kolejności je powkładałem.
Tylko który z przekaźników jest odpowiedzialny za spryskiwacze i temperaturę
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
przekaznik 229 oraz manetka i jest wg zdjecia na swoim miejscuskizo pisze:spryskiwacze
no tak byc nie powinno, bo w obwodzie czujnika jest tylko licznik a dokladnie wskaznik temperatury w zegarach, pompa paliwa jest zalanczana bez pomocy zadnych czujnikow, chyba ze sie ma imo, aty widze ze go niemasz, przekazniki masz dobrze wlozone przynajmniej te najwazniejsze, jedynie co mi brakuje to od wolnego biegu chlodnicy (poz 11) ale moze w abk ma tak bycskizo pisze:po zwarciu kabli w kostce od czujnika stuka właśnie w tym przekaźniku od pompy jakby coś załanczał
a jaki ty wlasciwie czujnik zwierasz? jakie przewody?
masz klime?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
skizo, sprawdź kable jak już wcześniej pisałem.nie ma przekaźnika na temperaturę.jedynie co może się zepsuć to albo czujnik albo wskaźnik albo wiązka kabli.cudów nie ma... co do spryskiwaczy to najpierw dostań się do pompki,wyjmij wtyczkę i przeczyść styki.to pierwsza czynność jaką powinno się zrobić gdyż styki bardzo często są zabrudzone.ja już czyściłem dwa razy i wielu ludzi z forum robiło to samo. no i przy okazji sprawdź tez sama pompkę bo ona tez lubi się psuć.pompka jest po lewej stronie nad nadkolem.najlepiej zepnij ja na krótko i będziesz wiedział...