[Audi Coupe 89][SWAP 2.2T MC++] by Kris0181 sprzedane
Z całym szacunkiem dla maroonia i jego wkład w auto ale nie mam zamiaru nikogo tu kopiować.ATLAS pisze:Bardzo ładne Coupe <ok>
Niestety odnoszę wrażenie, że to gorzej wykonana kopia Coupe Maroonia...
Mimo to gratulacje za wkład pracy i dobry efekt (jeszcze nie) końcowy i mam nadzieję, że do zobaczenia!
To ze mam tak samo zrobiony grill i soczewki chyba nie od razu skazuje mnie na plagiatorstwo, no nie? Pomysł na auto mam zupełnie inny niż maroonio. Po za tym ciemne soczki miałem zamiar wstawić dawno temu, już za czasów mej poprzedniej Coupe tylko brak było środków
A to że gorzej wykonana zgadzam się w zupełności hehe, ładnie to ona wygląda...ale z odległości co najmniej 5 m :mrgreen: <lol> Do zobaczenia za tydzień
Motur to 2.2T 10V. W samym silniku nie dużo bo jest tam tylko mocniejszy wałek rozrządu i nowe mocniejsze panewki. Główną zmianą jest stworzony przez kfr specjalnie pod ten silnik komputer dzięki któremu własnie będzie można przejść na elektr. wtrysk i wystroić auto na planowane 250 kunia...ale o tych sprawach już bardziej kumaty jest kfr, ja tam tylko odwalam mechaniczną robotęgórnik pisze:Chyba 2.1 T będzie jak dobrze pamiętam.spaykee pisze:2,2T wystarczy? <mikolaj>slugs pisze:A mógłbym prosić o info na temat co tam w motorowni będzie wymieniane by "pluło grubo ponad 200 koni"?
Ale coś więcej niż lakoniczne o wymianie mech wtrysku na elektroniczny
Wszystko będzie ładnie opisane co i jak, już po swapie bo koncepcja ciągle ulega zmianie jakby tu to wszystko ulepszyć żeby wsio było na perfect
Wesołych jajcuf Pany <ok>
[center]UpDate 4 maj 2011[/center]
Dzień przed I zlotem Audi 80 zagościły RH ZW1 17/8 cali w pełnej własnoręcznej polerce i wreszcie gleba jakoś się prezentowała. Na to wskoczyły gumy 215/45/17
Okazało się ze nie zda to egzaminu bo kolumna mcpersona ma mocowanie końcówki drążka kierowniczego 5 cm niżej niż oryginalna kolumna przez co niemiłosiernie mocowanie z drążkiem tarło oponę.
Trzeba będzie więc załadować jakieś 195/45 lub 205/40 jeśli to nie pomoże to do tego szerszy dystans :\
Fotki z ramsowa różnych autorów.
, , , , , ,
Wielkie podziękowania wszystkim którzy na mnie zagłosowali, auto to póki co prowizorka ale trofeum bardzo cieszy od czegoś trzeba zacząć heheh :mrgreen:
,
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 16:32 przez kris0181, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
pożycz opony od eSPe, na felgach ma 195/45 i 205/40. Tylko jeśli wyjdzie tak, że podejdzie tylko 195/45, to wiesz, że tylko dwie firmy je produkują, i nie kosztują one 5 PLN...? :roll:kris0181 pisze: Trzeba będzie więc załadować jakies 195/45 lub 205/40 jesli to nie pomoze to do tego szerszy dystans :\
No dokladnie tak zrobie, juz sie umówiłem z eSPe hehe ale zdołowałes mnie z tymi firmami ze 195kamispaykee pisze:pożycz opony od eSPe, na felgach ma 195/45 i 205/40. Tylko jeśli wyjdzie tak, że podejdzie tylko 195/45, to wiesz, że tylko dwie firmy je produkują, i nie kosztują one 5 PLN...? :roll:kris0181 pisze: Trzeba będzie więc załadować jakies 195/45 lub 205/40 jesli to nie pomoze to do tego szerszy dystans :\
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... &price_to=
spaykee, jednak nie jedna....
nie zmienia to faktu ze to zayebisty rarytas... <ok>
spaykee, jednak nie jedna....
nie zmienia to faktu ze to zayebisty rarytas... <ok>