[b3 1.6 PP] problem z elektronika gaźnika
[b3 1.6 PP] problem z elektronika gaźnika
szukam kogos z lodzi lub okolic kto ma taki sam silnik jak ja poniewaz ciezko mi zdjagnozowac usterke mojej audi czylalem rozne na tematy na forum ale nic niestety nie udalo mi sie wymyslec wiec jesli ktos jest w tym rejonie i ma taki silniczek jak ja to blagam niech sie odezwie do mnie pozdro 606642461
- damianek1234561
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
wlasnie zle jest bo jest na maxa otwarta tak mam gaz no ale jak odpale to auto normalnie przyspiesza i wogole tylko ze te obroty ma duze a jak podlaczylem inny silniczek do tej kostki co ten silniczek jest wlaczony to na zaplon tez nie reagowal ani nic , a gaznik mam tego pireburg 2ee czy jakos tak to sie pisze
[ Dodano: 2011-05-05, 18:28 ]
leciutenko chodzi ta przepustnica
[ Dodano: 2011-05-05, 18:29 ]
ona wogole sie sama nie rusza czy zgaszony czy odpalony czy nawet jak gazu sie dodaje a wiem ze powinna pracowac
[ Dodano: 2011-05-05, 18:37 ]
tak mam gaz
[ Dodano: 2011-05-05, 18:28 ]
leciutenko chodzi ta przepustnica
[ Dodano: 2011-05-05, 18:29 ]
ona wogole sie sama nie rusza czy zgaszony czy odpalony czy nawet jak gazu sie dodaje a wiem ze powinna pracowac
[ Dodano: 2011-05-05, 18:37 ]
tak mam gaz
- damianek1234561
- Forum Audi 80
wiec kolego pierwsze to odepnij czujnik teperatury niebieski i sprawdz dokladnie przewody czy nie sa ulamane (bez czujnika mozesz odpalic) i poszukaj wokol gaznika i dolotu dziury bo wydaje mi sie ze to lewe powietrze bo jak mowisz przepustnica jak ja dotykasz chodzi luzno
BTW
jest jedna mozliwosc ale raczej watpie ten silniczek ktory steruje przepustnica jest z nia polaczony taka prowadnica (drucikiem) odkrec silniczek i sprawdz czy nie spadla ewentualnie patrzac z przodu auta z lewej strony tego silniczka jest dziura w ktora wlozysz palec i wyczujesz czy wszystko jest ok
[ Dodano: 2011-05-05, 18:48 ]
no i jeszcze pytanie czy na gazie jest tak samo?
i jaki to gaz i czy I czy II generacja
BTW
jest jedna mozliwosc ale raczej watpie ten silniczek ktory steruje przepustnica jest z nia polaczony taka prowadnica (drucikiem) odkrec silniczek i sprawdz czy nie spadla ewentualnie patrzac z przodu auta z lewej strony tego silniczka jest dziura w ktora wlozysz palec i wyczujesz czy wszystko jest ok
[ Dodano: 2011-05-05, 18:48 ]
no i jeszcze pytanie czy na gazie jest tak samo?
i jaki to gaz i czy I czy II generacja
czujnik nowy kable drozne do samego sterownika bo sprawdzalem silniczek tez wyciagalem wszystko bylo zapiete i dalej jest wszystko dobrze pozakladane dlatego ja juz zgupialem dzisiaj sterownik tez przelozylem zeby zobaczyc czy cos to zmieni ale taki na tym szrocie mieli chujowego tego kompa ze chyba byl zrypany jakis polamany wiec nie sprawdzilem niestety czy to jego wina
[ Dodano: 2011-05-05, 18:52 ]
gaz zwykly na srube bez zadnego sterownika bo to gaznik przeciez
[ Dodano: 2011-05-05, 18:54 ]
tzn ona od poczatku na gazie znima nie bardzo mi chciala palic a jak sie zagrzeje to i nawet na benzynie odpala ale obroty sa za duze i na gazie i na benzynie tak ze 2 tysiace
[ Dodano: 2011-05-05, 19:01 ]
zawsze tez po wylaczeniu zaplonu bylo takie charakterystyczne brzeczenie buczenie niewiem jak to nazwac i teraz wlasnie to zniknelo tez i dopuki tej przepustnicy na zimnym silniku nie przestawie palcem niema mowy o odpaleniu a pozniej jak ciepla to juz pali tak jak mowilem tylko ze tak jak by na duzym ssaniu byla a ta przeustniczka dalej zawsze bez ruchu na maxa otwarta
[ Dodano: 2011-05-05, 18:52 ]
gaz zwykly na srube bez zadnego sterownika bo to gaznik przeciez
[ Dodano: 2011-05-05, 18:54 ]
tzn ona od poczatku na gazie znima nie bardzo mi chciala palic a jak sie zagrzeje to i nawet na benzynie odpala ale obroty sa za duze i na gazie i na benzynie tak ze 2 tysiace
[ Dodano: 2011-05-05, 19:01 ]
zawsze tez po wylaczeniu zaplonu bylo takie charakterystyczne brzeczenie buczenie niewiem jak to nazwac i teraz wlasnie to zniknelo tez i dopuki tej przepustnicy na zimnym silniku nie przestawie palcem niema mowy o odpaleniu a pozniej jak ciepla to juz pali tak jak mowilem tylko ze tak jak by na duzym ssaniu byla a ta przeustniczka dalej zawsze bez ruchu na maxa otwarta
no ja mam tylko takie skany jakies tak wlasnie podejrzewam ze wlasnie mogl pasc ten podcisnieniowy nastawnik przepustnicy ale nigdzie niema czesci to tego i dlatego jest dupa jednym slowem niewiem co mam teraz zrobic, ale jak mi chcesz uzyczyc tej ksiazki hmm?
[ Dodano: 2011-05-05, 19:22 ]
albo tak jak mowisz ten bo wogole nie drgnie sama na przepustnica
[ Dodano: 2011-05-05, 19:26 ]
bo bezpieczniki sa tylko pod maska nie niema nigdzie indziej schowanych gdzies ?? bo nie widze nigdzie indziej
[ Dodano: 2011-05-05, 19:22 ]
albo tak jak mowisz ten bo wogole nie drgnie sama na przepustnica
[ Dodano: 2011-05-05, 19:26 ]
bo bezpieczniki sa tylko pod maska nie niema nigdzie indziej schowanych gdzies ?? bo nie widze nigdzie indziej
Jak chcesz to mozesz wejsc na www.darkwarez.pl i tam wpisać sobie w szukajce książki do Audi i mozesz pobrać z rapida ja z tamtad sciagelm