czytalem tego posta https://audi80.pl/b4-20-abk-wydobywa ... t37857.htm
jednak nic wspolnego nie ma
wczoraj wymienilem nagrzewnice zalalem borygo noi po zalozeniu deski jest taki bialy dymek w zapachu dziwny dosc, dodam ze nie mam regulacji cieplo zimno bynajmniej nie odczuwam takiej, jest tylko cieplo, termostat jest ok nagrzewnica nowa byla takze gdzie szukac problemu?? a raczej rozwiazania?
[B4 2,3ng] dym z nawiewu po wymianie nagrzewnicy
[B4 2,3ng] dym z nawiewu po wymianie nagrzewnicy
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 22:11 przez dr.lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowa nagrzewnica tak się zachowuje-może nie każda ale ja to przeszedłem.
Po pierwszym odpaleniu kupa dymu,potem z dnia na dzień lepiej,bez dymienia ale smród jaki się z niej wydobywał czułem chyba z pół roku.Demontowałem jeszcze dwa razy aby sprawdzić czy gdzieś się nie poci-było wszystko w porządku.Obserwuj czy płyn nie znika,i czekaj cierpliwie aż się uspokoi.Ja myślę że to jakaś ala konserwacja powłoki zewnętrznej się wygrzewa i stąd taki efekt.
Co do ciepło-zimno zerknij czy linki są jak powinny być.
Po pierwszym odpaleniu kupa dymu,potem z dnia na dzień lepiej,bez dymienia ale smród jaki się z niej wydobywał czułem chyba z pół roku.Demontowałem jeszcze dwa razy aby sprawdzić czy gdzieś się nie poci-było wszystko w porządku.Obserwuj czy płyn nie znika,i czekaj cierpliwie aż się uspokoi.Ja myślę że to jakaś ala konserwacja powłoki zewnętrznej się wygrzewa i stąd taki efekt.
Co do ciepło-zimno zerknij czy linki są jak powinny być.
- arekkrosno
- Forum Audi 80