[B4 2.3 ng ] nie chce odplalic
[B4 2.3 ng ] nie chce odplalic
witam mam problem z audi 2.3 na benzynie . jechałem i poprostu zgasła i nie moge jej odpalic .paliwo napewno jest prosze o pomoc .
Ostatnio zmieniony 06 maja 2011, 13:57 przez yettti19, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
przetarly sie przewody na czujniku halla w aparacie zaplonowym dzieje sie tak dlatego iz aparat ma pewne luzy i obciera tam o trzy przweody .
najprostrzym rozwiazanie jest zdemontowanie kopolki aparatu i oblukanie tych przewodow jak nie chcesz wymieniac aparatu to da sie to polutowac sam tak robilem
mozna tez w inny sposob sprawdzic mianowicie do zielonego przewodu podlaczyc przewod i dotykac przerywanie plusu na aku ale musisz potrzebowac 2 osoby do takiego sprawdzenia
powodzenia w naprawie
najprostrzym rozwiazanie jest zdemontowanie kopolki aparatu i oblukanie tych przewodow jak nie chcesz wymieniac aparatu to da sie to polutowac sam tak robilem
mozna tez w inny sposob sprawdzic mianowicie do zielonego przewodu podlaczyc przewod i dotykac przerywanie plusu na aku ale musisz potrzebowac 2 osoby do takiego sprawdzenia
powodzenia w naprawie
To przez Halla miałem kiedyś tak samo w swojej ng przy wyminie kopułki znikła iskra wykręcałem cewkę,zmieniłem przewody a okazało się że kolesiowi zerwał się kabelek od halla.Skręcił go i zaizolował gdy odczepiłem kopułkę,kabelek się wysuną ale nie wyszedł z tej otuliny i dopiero po 4 dniach wykręciłem aparat i zobaczyłem co go boli :->
A to że kontrolki sie nie zapalaja i pompa paliwa nie działa to też wina Halli?Elemel87 pisze:To przez Halla miałem kiedyś tak samo w swojej ng przy wyminie kopułki znikła iskra wykręcałem cewkę,zmieniłem przewody a okazało się że kolesiowi zerwał się kabelek od halla.Skręcił go i zaizolował gdy odczepiłem kopułkę,kabelek się wysuną ale nie wyszedł z tej otuliny i dopiero po 4 dniach wykręciłem aparat i zobaczyłem co go boli
[ Dodano: 2011-05-10, 19:51 ]
chyba zlokalizowałem problem pęknieta kostka stacyjki
Jutro kupie kostke zamontuje i mam nadzieje że zagada
[ Dodano: 2011-05-12, 14:11 ]
Czesc wymieniłem kostke noi niestety audi nie odpala. Prubowałem też odpalac na wyciągnietej kostce ze stacyji także ta czesc jest ok gdzie szukac przyczyny bo ja już niewiem...