A miało być Das Original <rotfl> <lol>GerB3 pisze:Najważniejszy plan do realizacji do lipca to sprężyny -40mm. Wnerwia mnie juz wysokosć tego auta, a jako ze mam przynajmniej z przodu nowe amory, poduszki tuleje itd. to śmiało mogę zakładać krótsze sprężyny, z tyłu nawet jak amortyzatory sie wyleją to nie bedzie szkody bo wymienia sie je szybko. Miałem już nie robić gleby ale jak obniży sie te 4cm to nawet na tych oponach i felgach bedzie już o wiele lepiej <ok>Tighe pisze:Działaj Ger, działaj czekamy na efekty
[Typ89 1,8S]Kamei. Nakładka grila Votex str.84
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
I tak i nieTighe pisze:A ten profil opon Cię nie denerwuje?
Na chwile obecną jest dobrze bo nie rzuca sie aż tak w oczy brak gleby, ale jak już będzie lekkie obniżenie to wleci coś innego ale w 14' bo 15tki na 99% nie bedzie. Mam foto auto kogoś z forum na 175/70 i glebie -40:
Na takim setupie jest coś 16-17cm od progu do ziemi, jakbym dał 185/60 to zrobi się 14-15 więc już fajnie
1,8 zatrzęsło budą-1,8 dla portfela zgubą
Zrobiłem wreszcie filmik żeby pokazac jak chodzi stary 22 letni paździerz.
Minus filmiku taki że startowałem na lekko mokrym asfalcie bo padało, więc na 1ce mogło by być więcej trakcji, i nie wiem czy dobrze zrobiłem ze 2ka przeciągnięta do ok. 90km/h.
Generalnie wychodzi poniżej 12s, aparat przykleiłem tak że wskazówka jak dochodzi do 100 wydaje się niże, więc jak na takie stare auto wynik poniżej serii uważam za plus.
http://w202.wrzuta.pl/film/9se9uvL5ibD/1_8s
Zrobiłem wreszcie filmik żeby pokazac jak chodzi stary 22 letni paździerz.
Minus filmiku taki że startowałem na lekko mokrym asfalcie bo padało, więc na 1ce mogło by być więcej trakcji, i nie wiem czy dobrze zrobiłem ze 2ka przeciągnięta do ok. 90km/h.
Generalnie wychodzi poniżej 12s, aparat przykleiłem tak że wskazówka jak dochodzi do 100 wydaje się niże, więc jak na takie stare auto wynik poniżej serii uważam za plus.
http://w202.wrzuta.pl/film/9se9uvL5ibD/1_8s
Heh ja się mogę pochwalić że ostatnio jak wracałem z Gdańska to moja Audiczka z takim samym silnikiem na oponkach 195/50/15 i z jakimiś tam rzeczami z tyłu poszła 200 km/h, ścigałem się z Renault Safrane i na przyspieszenie byłem ciutke lepszy od niego. Ale nie wiem jaki tam silnik był. W każdym bądź razie jestem zadowolony
Ale właśnie z oponami to też trzeba uważać - ja mam serie 175/70/14 a Ty 195/50/15 więc masz przekłamanie licznika 4% - wiec z Twoimi oponami miałbym jakieś 10,5 do 100
Auto jeździ w przybliżeniu jak 1,8 DZ którego kiedyś miał ojciec, z tym ze tam było trochę wyposażenia a tu jest golas. Mam przyspiesdzony zapłon, trochę wydech zmodzony itd, jeszcze lepszy czas miałbym na odpiętej sondzie ale nie chce mi sie znowu adaptacji robić, trochę sprzęgło już nie wyrabia, ale generalnie zawalidroga to nie jest
Auto jeździ w przybliżeniu jak 1,8 DZ którego kiedyś miał ojciec, z tym ze tam było trochę wyposażenia a tu jest golas. Mam przyspiesdzony zapłon, trochę wydech zmodzony itd, jeszcze lepszy czas miałbym na odpiętej sondzie ale nie chce mi sie znowu adaptacji robić, trochę sprzęgło już nie wyrabia, ale generalnie zawalidroga to nie jest