[B4 quattro] tylne zawieszenie-zamienniki
ori z fabryki były tylko tuleki do tylnej kołyski i gumy na tylny stabilizator.żaba174 pisze:Na ori częściach z serwisu?
Kolego mnie na zamiennikach moog i lemfolder cały tył kosztował kosztował prawie 2,5 tyś, i na tym nie koniec bo teraz przydałoby się wymienić amory
reszta to zamienniki lemfordera i tylko łączniki stabiliaztora kupiłem moog'a
nie mam teraz jak sprawdźic ile co dokładnie kosztowało, ale jak tylko będe miał chwilie wolną to moge wrzucić dokładne ceny jeśli komuś się to przyda
Ja u siebie kupowałem łączniki tylnego stabilizatora za 50 pln sztuka delphi.
a ostatnio musiałem kupić tylne drążki kierownicze .Sidem 81 pln za sztuke
a orginał mogę posiadać za około 240 pln sztuka
hmmm co do tylnego zawieszenia quattro sedana to moge jeszcze powiedzieć że łozyska przy 2,6 to to samo co przód, czyli wachlarz cenowy jest spory od 40 pln za cx po nawet 160 za swaga w boxie .
tuleje do tylnego mostu 51 pln za sztuke+ przesyłka w oryginale
poduszka przednia pod most około 500 pln w oryginale
tuleje w zawieszenie tył można znaleźć zamienniki albo poliuretan 150 pln za komplet na stronę
Tak żę zawieszenie tył w quattro nie należy do tanich ale jeśli się ma chęci i poszuka się trochę w katalogach numerów zamiennych to można sobie obniżyć koszty :mrgreen:
[ Dodano: 2011-04-14, 21:03 ]
A robocizna? hmm kobietę i samochód najlepiej serwisować samemu
a ostatnio musiałem kupić tylne drążki kierownicze .Sidem 81 pln za sztuke
a orginał mogę posiadać za około 240 pln sztuka
hmmm co do tylnego zawieszenia quattro sedana to moge jeszcze powiedzieć że łozyska przy 2,6 to to samo co przód, czyli wachlarz cenowy jest spory od 40 pln za cx po nawet 160 za swaga w boxie .
tuleje do tylnego mostu 51 pln za sztuke+ przesyłka w oryginale
poduszka przednia pod most około 500 pln w oryginale
tuleje w zawieszenie tył można znaleźć zamienniki albo poliuretan 150 pln za komplet na stronę
Tak żę zawieszenie tył w quattro nie należy do tanich ale jeśli się ma chęci i poszuka się trochę w katalogach numerów zamiennych to można sobie obniżyć koszty :mrgreen:
[ Dodano: 2011-04-14, 21:03 ]
A robocizna? hmm kobietę i samochód najlepiej serwisować samemu
JulekF1
według Intercars 857 407 181 to tujeja wahacza przednia oś numer wg Lemfoerder
to LMI10126.
Natomiast ten sam intercars podaje do tylnej osi dwa rodzaje tulei Lemfoerder (Audi 80 Avant Quattro 2.6E)
LMI14602
LMI17663
tu jest link możesz mi pomóc które wybrać - już tam pomijając fakt, że można je dostać taniej ale mi chodzi kóry numer wybrać żeby nie wtopić. Chcę wymienić dokładnie te 2 tuleje, które zaznaczyłem na zdjęciu.
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=O
Generalnie Panowie w intercarsie nie są zbyt pomocni bo 80 w Quattro to cytuję "rodzynek na polskim rynku"
według Intercars 857 407 181 to tujeja wahacza przednia oś numer wg Lemfoerder
to LMI10126.
Natomiast ten sam intercars podaje do tylnej osi dwa rodzaje tulei Lemfoerder (Audi 80 Avant Quattro 2.6E)
LMI14602
LMI17663
tu jest link możesz mi pomóc które wybrać - już tam pomijając fakt, że można je dostać taniej ale mi chodzi kóry numer wybrać żeby nie wtopić. Chcę wymienić dokładnie te 2 tuleje, które zaznaczyłem na zdjęciu.
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=O
Generalnie Panowie w intercarsie nie są zbyt pomocni bo 80 w Quattro to cytuję "rodzynek na polskim rynku"
nie wszystko musimy kupować w ASO, ja sporo tulei kupiłem niedawno w http://www.iparts.pl
i nadal mają i są dużo tańsze niż ori w ASO i tak np
1.wahacz górny:
a. 8A0 505 185 A - 4 szt. - dostępne jako Oryginał - 76 PLn za sztukę
b. 8A0 505 172 B - 2 szt. - dostępne - MEYLE - 78 PLN za sztukę
2. wahacz dolny:
a. 4D0 511 523 C - 2 szt. - dostępne - MEYLE - 42 PLN za sztukę
b. 8A0 511 247 B - 4 szt. - dostępne - MEYLE - 41 PLN
tuleja w zwrotnicy to jakieś 60 zł sztuka czyli razem za wszystko ok. 1tyś
ha mieli nawet amory te E2021 monroe po 300 za szt
i nadal mają i są dużo tańsze niż ori w ASO i tak np
1.wahacz górny:
a. 8A0 505 185 A - 4 szt. - dostępne jako Oryginał - 76 PLn za sztukę