[b3 1.6] Ciekawostka - PB+LPG co moge poprawic ?
[b3 1.6] Ciekawostka - PB+LPG co moge poprawic ?
mam pytanko, mam ten samochód od wakacji i do dziś nic przy nim nie robiłem w sprawie jakiegokolwiek tuningu ani zewnątrz ani wewnątrz, ale chodzi mi bardziej o to co jest pod maską Jedyne co zrobiłem to wymiana świec, bo jak założyłem gaz to gość mi powiedział żebym je wymienił. Czy da sie zrobić jakiś malutki tuning żeby osiągnąć troszke więcej mocy??? Wiadomo nie oczekuje cudów, w końcu jest to 1,6 z założonym gazem ale napewno macie jakieś pomysły i przynajmniej sie znacie bo ja musze sie przyznać że nie za bardzo
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, 09:07 przez kafec, łącznie zmieniany 1 raz.
mam taką prośbę... czy mogłbys zapodać linki do tych rzeczy(przewody,kopulka,palec) ktore trzeba wymienic ? tzn na jakie trzeba wymienic bo to mnie tez zainteresowało tez mam b3 1.6 benzynę ale bez gazu i tez mi sie wydaje ze jest troche za "mułowata" pozdrawiammrx1983 pisze:na poczatek zmieni przewody do swiec,kopulke i palec -napewno bedzie ladniej pracowal dzieki temu doprowadz go do fabrycznej mocy
zmien wydech(wywal katalizator,koncowy przelotowy)-da ci to :!: moze :!: 3 KM
http://sklep.intercars.com.pl/
kopulke i palec boscha kupilem za okolo 60 PLN
przewdy sentecha za 80 PLN i swiece NGK okolo 50 PLN ale przejrzyj forum tam sie szeroko rozpisywali na temat najlepszych przewodow i swiec
kopulke i palec boscha kupilem za okolo 60 PLN
przewdy sentecha za 80 PLN i swiece NGK okolo 50 PLN ale przejrzyj forum tam sie szeroko rozpisywali na temat najlepszych przewodow i swiec
-
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Witaj posiadam taki sam model jak twój też 1,6 PP jedynie co to wyrzuciłem katalizator zamulał mi trochę autko ale już trzy latka śmigam, na gazowni stosuj oryginalne przewody świece kopułkę i palec a będziesz zadowolony zrobiłem swoją niunią 60 tys kilometrów bez większych problemów stan licznika 302 tys km pozdrawiam na początku jak ją przywiozłem z Niemiec śmigała 185 km/ h po trzech latkach spadło do 170 km/h
ja tez wywaliłem kata a chodzi mi o to ze przy wymijaniu wodole nie ma mocygoldi j51 pisze:Witaj posiadam taki sam model jak twój też 1,6 PP jedynie co to wyrzuciłem katalizator zamulał mi trochę autko ale już trzy latka śmigam, na gazowni stosuj oryginalne przewody świece kopułkę i palec a będziesz zadowolony zrobiłem swoją niunią 60 tys kilometrów bez większych problemów stan licznika 302 tys km pozdrawiam na początku jak ją przywiozłem z Niemiec śmigała 185 km/ h po trzech latkach spadło do 170 km/h