Witam
Mam pytanko, czy sportowe zawieszenie z audi coupe 2.3 podejdzie bez problemu do audi coupe 2.8? sa jakieś róźnice w zwojach itp. bo na każdej aukcji do tego samego typu samochodu, zestaw springi+amory np. -40mm jest podawana pojemność silnika do jakiego teoretycznie pasuje, ale jak to jest w rzeczywistości?
Problem tyczący się do osób które posiadają audi coupe 2.8 i sportową zawieche, chce kupić zawieche max. -40mm a najlepiej -35mm jeśli tak owa w ogóle jest do coupe, ale za ch.. nie moge znaleść żadnego zestawu(w normalnej cenie) do naszego modelu coupe 2.8, gwinty, jakieś zestawy za 1.500 i wyżej odpadają! na ebay są, ale chce coś z Polski
Prosze o jakieś namiary do sklepów z zawiechą do coupe 2.8, albo jeśli macie jakiś znajomych w hurtowni i za dobrą cene kupi zawias nowy/używany itp. to pisać tu albo na PW
Ewentualnie jeśli ktoś by miał zawieszenie ori -20mm do coupe to chętnie przygarne... :mrgreen:
[Coupe]Sportowa zawiecha z 2.3 do 2.8 coupe? Zawias do 2.8?
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
[Coupe]Sportowa zawiecha z 2.3 do 2.8 coupe? Zawias do 2.8?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2011, 22:07 przez PuSzEk, łącznie zmieniany 4 razy.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
PuSzEk, nie mam ani takiego ani takiego silnika, ale pare sprezyn przez rece mi sie przewinelo i wiem ze jezeli chodzi o katalogowe pojemnosci co do sprezyn, tycza sie one wylacznie ciezaru silnika i wobec tego paramteru sprezyny sa produkowane, w rzeczywistosci wyglada to tak ze nie ma to duzej roznicy, chyba zebys chcial zejsc mega nisko i walczyl o kazdy milimetr... jezeli interesuja Cie -35 to kumpel w zeszlym tygodniu zrzucil taki zestaw ze swojej coupe 2.3, bo wkaldal zestaw 60/40