Ale airbag wystrzela pierwszy, po czym kolumna kierownicza jest wciągana w podłogę przez te linki od procona. Przeciez niemcy wiedzieli co robiąkacper85 pisze:A po co skoro procon odsuwa od Ciebie kierownicę w czasie wypadku? Krzywdę air bag mógłby tylko zrobić.andi77 pisze:Nigdy nie zwróciłem uwagi, czy wersje z poduszkami posiadają procon-ten. Ja mam ten system (nie mam airbag).
[b3/b4] róznice konstrukcyjne b3 i b4
Kod: Zaznacz cały
Jabłecznik najlepszy na świecie
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 30-40 minut
Trudność: łatwe
Składniki
- 1-1,5 kg kwaskowatych jabłek (najlepiej antonówek)
- 500 g mąki
- 250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
- 4 żółtka
- 200g cukru
- 1 łyżka śmietany
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka bułki tartej
Etapy przygotowania
1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. A następnie przesmażyć w garnku z łyżką cukru (niekoniecznie) podlewając odrobiną wody, żeby się nie przypaliły. (można dodać troszkę cynamonu.
2. W celu przygotowania ciasta należy mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekać z nią tłuszcz. Potem dodać żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieść. Następnie podzielić je na 2 części i rozwałkować.
3. Jedną część ułożyć na prostokątnej blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, posypać tartą bułką i nałożyć masę jabłeczną. Następnie należy jabłka przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min. Posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną. Smacznego!!!
A wracając do tematu to moje Audi jest przykładem, że był Proconten i AirBag. Jak ktoś nie wierzy zapraszam na oględziny.