Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 NG] problem z układem chłodzenia

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3 NG] problem z układem chłodzenia

Post autor: papaj » 12 maja 2011, 17:20

witam opowiem po krótce historie problemu. Mianowicie auto stało dwa tyg i po tym czasie po przejechaniu 20 km i zostawieniu auta na parkingu pojawiła sie plama, był to płyn chłodniczy, otwieram maske i tu zdziwienie, płynu w zbiorniczku full, o co chodzi?? odpalam auto a tu po odpaleniu w zbiorniczku wir i zostało ok 1/4

wymieniłem płyn z zamierem porzadnego odpowietrzenia układu no i wszystko ok dopuki termostat sie nie otwarł, po otwarciu termostatu znow wywaliło płyn i swieci lampka a po zgaszeniu wraca do stanu. Teraz juz płynu nie wywala bo co miał wypluc to wypluł teraz go wsysa a po zgaszeniu oddaje. ciekawe jest to że górny wąż chłodnicy jest pusty i napełnia sie dopiero wraz ze wzrostem temperatury

ktos moze coś pomóć? stowa na płyn poszła i nic

Abbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Abbas » 13 maja 2011, 20:14

Wyglada tak jakby chłodnica była zasyfiona .Spróbuj ja zdemontowac i sprawdz czy nie jest zamólona ewentyalnie przepłucz goracym octem to rozpuszcza kamien.Wiesz ciezko snuc domysły ale tak mi to wyglada

Awatar użytkownika
subratri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: subratri » 13 maja 2011, 21:19

nieszczelność gdzieś przed pompą, na pompie... w każdym razie zabiera powietrze. Typowe objawy.

Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: papaj » 14 maja 2011, 00:25

witam, jako ze auto dwa tyg stało pomyslałem ze coś sie zawiesiło /zasyfiło, dzis wymieniłem termostat i jak narazie jest ok, poziom płynu stały, zobaczymy co bedzie dalej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl