Witam mam prolem z ręcznym. Mam go na bębnach ale od pewnego czasu linka zrobiła sie bardzo luźna... do 1/3 wysokosci podnosi się po prostu bez żadnego oporu... jakby nic go nie trzymalo... przestał dosłownie trzymać na kołach... a na dodatek coś piszczy w lewym bembnie. Nie chce się narazie za to zabierać żeby nie spartolić i liczę na dobrą radę klubowiczów w was moja nadzieja
PS: przy tylnym prawym kole znajduje się koło belki jakieś małe urządzonko plastikowe z dużą spręzyną. Wszystko tam jest luźne i nie dokręcone czy tak to ma być??
Pozdrawiam wszystkich !
[ Dodano: 2011-05-05, 22:53 ]
TEMAT DO USUNIĘCIA TAK NIKT NIE ODPISAŁ
[B3 1.8 PM] mam problem z hamulcem ręcznym
-
- Forum Audi 80
To urządzonko nazywa się regulator siły hamowania i jest dość drogie;-) I jest aluminiowy. Odpowiada on za regulacje siły hamowania tylnych kół w zależności od obciążenia samochodu. Sprężyna naciąga wajche na regulatorze i powoduję zmianę ciśnienia płynu idącego do tylnych hamulców a co za tym idzie zmianę siły hamowania. Wg mnie nie ma to wpływu na pracę ręcznego.
Co do ręcznego to mogła się zerwać linka, zapiec ramie na szczęce. Trzeba rozebrać i zobaczyć.
Co do ręcznego to mogła się zerwać linka, zapiec ramie na szczęce. Trzeba rozebrać i zobaczyć.
-
- Forum Audi 80