wlacznikow nie odciazysz, no chyba ze sie uprzesz, ale wtedy bys musial dac odzielny dla przodu i oddzielny dla tylu
jesli sie orientujesz w schematach to zobacz ze z manetki plus idzie na przekaznik, a dokladnie na cewke przekaznika, minus jest z masy auta, styk roboczy podaje plusa z instalacji auta, tu akurat ze styku X
eSPe pisze:A sprawdzić w sensie zobaczyć czy od dołu coś dochodzi to miejsca NR1 w skrzynce bezpieczników?
mialem na mysli sprawdzic woltomierzem czy masz napiecia i mase w konektorach, od gory, bo od dolu niewiem czy cos zobaczysz
przekaznikow mozesz wszedzie naklasc tylko po co?
zauwaz ze przekaznik w ori instalcji jest przed przyciskami, a z nich juz bezposrednio idzie prad na lampy przeciw mgielne
ja u siebie w dwóch autach podłączyłem przednie halogeny,pod przycisk tylnich halogenów wykorzystując przekaźnik od tylnich,i wszystko działa jak należy,zrobiłem nawet tak,że jak włączone są długie światła to zapalają się halogeny przednie, wpiąłem się w pająka i wlutowałem diodę,
kubik pisze:W miejscu przekaźnika halogenów przednich jest taka sama blaszka robiąca jako mostek.
U mnie jak widziałeś nic takiego nie mam.
Poprawka. Jest jakaś blaszka (mostek).
Wracając do początku.
Z rzeczy które mam:
- w zderzaku wiszą wtyczki do halogenów (chyba były fabrycznie położone)
- w skrzynce mam puste miejsce nr 1 (brak przekaźnika). Jest tylko spinka blaszana 2 pinów. Taki przekaźnik tj BOSCH 0332 014 156 trzymam już w łapie bo wytargałem od żany z auta z halogenami.
- wtyczkę halogenów w deskę mam (z kostką)
- jakieś kable też by się znalazły - zależy jakie grube potrzebne bo się nie znam.
Nie wiem od czego zacząć, za co się najpierw zabrać.
Szperam po wątkach i nie mogę zebrać danych do kupy.
Rozumiem że wyciągam blaszkę w gnieździe przekaźników nr 1 i wpinam tam przekaźnik.
Zdjąłem radio i tyle co udało mi się wylukać nie widzę żadnej wolnej luźnej kostki.
Pod zderzakiem wiszą kostki halogenów więc rozumiem że instalacja "zderzak-puszka" jest zrobiona.
Co dalej?
Rozkumałem trochę schemat więc jak dorwałem kostkę od halogenów to kwestię podłączenia w desce pomiędzy kostką tylnych i przednich chyba ogarnę. Zobaczymy.
Nie wiem jak ugryźć kwestię "Deska-Puszka-Zderzak".
Co zrobić, co wpiąć i gdzie?
Normalnie jak zrobię te halogeny to chyba opracuję Know How z fotostory jak dla debila dla potomnych co by nie męczyli się jak jak latając po 50 wątkach z szukaniem sposobów. :mrgreen:
[ Dodano: 2011-10-23, 21:53 ]
aha.
jak się nie mylę to blaszkę w skrzynce mam spiętą "Plus ze styku X - plus po światłach mijania"
podpinam się mam problem. mam audi 90 b4 z 1994r. założyłem kierunki i halogeny. w zderzaku mam wtyczki ale gdzie jest włącznik ??? w co się wpinać ??? jak ??? proszę o pomoc ))