Jak w temacie panowie i panie jak wiecie mam problem z moim zawieszeniem. Firma Fk nie odpowiada, a kolega który to od nich ściągał też nic nie może się od nich dowiedzieć. I postanowiłem tu na forum coś ustalić dlatego wkleję skany TUVu, sprężyny i ,,faktury''. Papiery są po niemiecku i fajnie by było jak by ktoś je rozkminił i się tu ze mną i forumowiczami podzielił(będzie dla potomnych może). Jak coś to pisać, wymieniać się opiniami ,pytać itp, itd, będę wdzięczny
ps. nie ukrywam ,że temat zainteresuje zapewne Kolczata, Atlasa i innych fanów gleby :->
ale co konkretnie chcesz wiedziec, ja tam widzialem gdzies 60/40 do typu85 i quattro, ale to chyba mozna samemu wywnioskowac bo to miedzynarodowe symbole ;p dodatkowo na tym pol zdjeciu widac progres zewnetrzny sprezyny
Symbol mojej sprężyny to FKO3 HA w TUVie w tabelce na stronie 1 ta sprężyna powinna mieć 10,5mm średnicy (chodzi o drut-zwój) a moja ma 13mm!!!!
A po drugie to gołym okiem widać ,że to nie jest -60/40 i chcę się dowiedzieć co to jest
Spoko loko jutro pomierzę ,ale i tak jestem ciekaw co w tym TUVie pisze bo coś tu jest nie halo. Nie jest tak nisko jak być powinno, inne symbole na sprężynie i inne w tabelce, inna średnica drutu i w ogóle jakoś tak wszystko do dupy
Takie same miałem papiery od zawiechy H&R mam również wszystko wpisane w briefie tam w niemczech to się starają o te certyfikaty u nas diax tuning, xenon bez soczewki, niebieskie postojówki, flaszka za podbicie przeglądu i jazda <ok>