[A4 B6] Przekaźnik wycieraczek
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[A4 B6] Przekaźnik wycieraczek
Mam pytanie do osób posiadających ETKA lub znających odpowiedź na pytanie, bo na chwilę obecną mi coś nie działa w programie.
Jaki numer ma przekaźnik od wycieraczek w Audi A4 B6 ??
Bo zaczęły mi szwankować i zatrzymywać się w różnych pozycjach itp.
Jaki numer ma przekaźnik od wycieraczek w Audi A4 B6 ??
Bo zaczęły mi szwankować i zatrzymywać się w różnych pozycjach itp.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
... ten post jest bledny, wiec go usunalem
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 23:34 przez Szara80tkaTdi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Byłem w ASO zapytać o ten przekaźnik i powiedzieli mi że to jest od jakiejś starej A6 albo A4 ale b5 nie B6 więc lipa.
Na dodatek koles szukał i szukał w Etce i nie mógł znaleźć i okazało sie po konsultacjach z ich elektrykiem że w B6 nie ma przekaźnika osobnego do wycieraczek tylko jest jakiś moduł sterujący wycieraczkami i lampami jednocześnie który kosztuje u nich ........ 1200 zł !!
Na dodatek koles szukał i szukał w Etce i nie mógł znaleźć i okazało sie po konsultacjach z ich elektrykiem że w B6 nie ma przekaźnika osobnego do wycieraczek tylko jest jakiś moduł sterujący wycieraczkami i lampami jednocześnie który kosztuje u nich ........ 1200 zł !!
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
wczesniej wprowadzilem cie w blad, oczywiscie niecelowo mysle ze teraz masz odpowiedz
wiec wpisalem w aledrozyzna pe el "modul wycieraczek a4 b6" i cos takiego pokazalo
http://allegro.pl/audi-a4-b6-modul-wyci ... 68898.html
gosc pisze ze nr jego modulu to 8E0 953 549 S i nie jest tak kosmicznie drogi jak serwisowy egzemplarz
http://www.a4club.pl/index.php?topic=24508.0 tak od polowy strony, znajdziesz tych nr wiecej i szczegolowo
tak czy siak musisz zobaczyc jaka masz litere na koncu, wynajdnąłem tez troche wiecj info o nim i znajduje sie na kolumnie kierownicy
wiec wpisalem w aledrozyzna pe el "modul wycieraczek a4 b6" i cos takiego pokazalo
http://allegro.pl/audi-a4-b6-modul-wyci ... 68898.html
gosc pisze ze nr jego modulu to 8E0 953 549 S i nie jest tak kosmicznie drogi jak serwisowy egzemplarz
http://www.a4club.pl/index.php?topic=24508.0 tak od polowy strony, znajdziesz tych nr wiecej i szczegolowo
tak czy siak musisz zobaczyc jaka masz litere na koncu, wynajdnąłem tez troche wiecj info o nim i znajduje sie na kolumnie kierownicy
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jaki jest finał ?
Czy mógłbyś napisać jaki jest finał Twojej batalii z wycieraczkami w A4 B6. Niestety mam dokładnie takie same objawy, ale nie mogę nigdzie znaleźć sensownej diagnozy.
Czy udało Ci się to naprawić własnym sumptem bez udziału ASO ?
Czy udało Ci się to naprawić własnym sumptem bez udziału ASO ?
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
byłem w ASO jeszcze raz bo miałem do odebrania u nich parę części i w sprawie wycieraczek stanęło na tym że chyba po prostu coś się przestawiło na silniczku wycieraczek i kazali mi tam zajrzeć czy nic nie przeskoczyło i ew. poprawić. Powiedzieli że to raczej nie moduł tylko własnie przy silniczku ustawić bo mogło się coś poluzować i przeskoczyć.
Nie zaglądalem tam bo nie wiem gdzie jest ten silniczek, tam jest wszystko juz mocno upakowane, nie to co w naszych 80tkach. Narazie zostawiłem tak jak jest, wycieraczki pracują normalnie tyle tylko że zatrzymują się w nieco wyższej pozycji nić powinny normalnie ale nie przeszkadza to w jeździe.
Jesli ktoś wie jaki jest dostęp do tego silniczka napędzajacego wycieraczki to proszę o podpowiedź, może faktycznie w tym tkwi problem.
Nie zaglądalem tam bo nie wiem gdzie jest ten silniczek, tam jest wszystko juz mocno upakowane, nie to co w naszych 80tkach. Narazie zostawiłem tak jak jest, wycieraczki pracują normalnie tyle tylko że zatrzymują się w nieco wyższej pozycji nić powinny normalnie ale nie przeszkadza to w jeździe.
Jesli ktoś wie jaki jest dostęp do tego silniczka napędzajacego wycieraczki to proszę o podpowiedź, może faktycznie w tym tkwi problem.