[Abk b4] kostka od abs ??
[Abk b4] kostka od abs ??
witam tak jak w temacie mam pytanie co to jest, brak mi tej kostki (przekaźnika )chyba żeby działał ABS, według rozpiski na konsoli bezpieczników i przekaźników to nr 31 od ABS(zaznaczylem na foto) ale nie jestem pewien, czy możliwe żeby mi przez to nie działał . W wyposażeniu ABS mam( wnioskuje po pompie ABS pod maska) ale ani kontrolka od niego sie nie pali ani on sam nie działa . Troche mnie to martwi
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, 09:04 przez jabko_nb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
w miejscu zaznaczonym na foto napewno niejest przekaznik od abs-u, oprocz tego co masz pod kanapa tylna jest przekaznik pod kierownica, np taki jak na foto
kontrolka tylko sie na chwile zapala po zapaleniu auta, niemozliwe aby sie zaroweczka spalila, gdyz jest zapalana tylko na kilka sekund dziennie
co to znaczy ze abs ci niedziala, ze wpada auto w poslizg?
kontrolka tylko sie na chwile zapala po zapaleniu auta, niemozliwe aby sie zaroweczka spalila, gdyz jest zapalana tylko na kilka sekund dziennie
co to znaczy ze abs ci niedziala, ze wpada auto w poslizg?
ze 120 miałem gwałtowne hamowanie ( l - ka wpadła mi na lewy pas jak kamfora ) zblokowało mi kola lecz ABS tak jak by go nie było , przez chwile myślałem ze go nie ma ale pompa jest i jej podpięcie tez )
. żarówki w ogolę nie było założyłem i świeci na non stopie . a co to 349 przekaźnika to nie zwróciłem uwagi ale nic nie widziałem takiego rozebrałem tylną kanapę i szczerze nic tam nie było oprócz paru kabelków wrzucę foto ale jutro dopiero bo dziś już do pracy jadę i nie mam czasu .jaka jest cena za ten przekaźnik jak by to było to
. żarówki w ogolę nie było założyłem i świeci na non stopie . a co to 349 przekaźnika to nie zwróciłem uwagi ale nic nie widziałem takiego rozebrałem tylną kanapę i szczerze nic tam nie było oprócz paru kabelków wrzucę foto ale jutro dopiero bo dziś już do pracy jadę i nie mam czasu .jaka jest cena za ten przekaźnik jak by to było to
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
napisalem wyzej - ten dodatkowy przekaznik jest pod kierownica, ma on na sobie bezpiecznik, warto tez go sprawdzic
to ze ci sie lampka pali nonstop, to wszystko wyjasnia, abs jest odlaczony na skutek jakiegos bledu w abs-ie, z takich rzeczy najprostrzych co mozesz tu naprawic to podepnij sie pod vag, lub ewentualnie sprawdz ktory czujnik przy kole jest uszkodzony
to ze ci sie lampka pali nonstop, to wszystko wyjasnia, abs jest odlaczony na skutek jakiegos bledu w abs-ie, z takich rzeczy najprostrzych co mozesz tu naprawic to podepnij sie pod vag, lub ewentualnie sprawdz ktory czujnik przy kole jest uszkodzony
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
tyle ze pod kierownica oprocz przek. el.szyb i przekaznika od pracy silnika nie masz nic, no to dziwna sprawa,
troche ten kto ci sprzedal musial namotac, skoro beszczelnie wyjal zaroweczke z licznika
jak pisalem wyzej, obadaj czujniki przy kolach, i ewentualnie podlacz sie pod vag diagnoze, no tylko to juz ci zostalo we wlasnym zakresie, oczywiscie wszystkie mozliwe bezpieczniki masz dobre, oraz 12ty od abs-u
troche ten kto ci sprzedal musial namotac, skoro beszczelnie wyjal zaroweczke z licznika
jak pisalem wyzej, obadaj czujniki przy kolach, i ewentualnie podlacz sie pod vag diagnoze, no tylko to juz ci zostalo we wlasnym zakresie, oczywiscie wszystkie mozliwe bezpieczniki masz dobre, oraz 12ty od abs-u
- karolas123
- Forum Audi 80